Naisten maajoukkueen valmennusta vahvistettiin – ”Miikka oli erittäin motivoitunut”

© Kuva: Ilari Isotalo

Hyvinkään Pontevan Suomen mestaruuteen Naisten Korisliigassa luotsannut Miikka Sopanen, 43, liittyy Suomen naisten maajoukkueen eli Naarassusien valmennusryhmään.

Sopanen on yksi Suomen nuorisomaajoukkueiden pitkäaikaisimpia valmentajia ja juhlinut Suomen mestaruutta naisissa kahdesti.

Naarassusien päätähtäin on marraskuussa 2017 käynnistyvissä EM-karsinnoissa vuoden 2019 lopputurnaukseen. Sitä ennen maajoukkue pelaa kesällä maaotteluita, joista tiedotetaan myöhemmin.

Sopanen liittyy valmennusryhmään, johon jo entuudestaan kuuluvat päävalmentaja Pekka Salmisen lisäksi Mirka Dettmann, Jari Nykänen ja Jussi Räikkä.

– Meillä on loppukesästä paljon päällekkäisyyksiä, kun valmentajia on myös nuorisomaajoukkueiden mukana. Nämä päällekkäisyydet kääntyivät kaikkien voitoksi, kun saimme Miikan mukaan, Salminen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Jokainen joka on nähnyt Pontevan pelaavan tällä kaudella varmasti tietää, että minkälaista duunia Miikka on tehnyt naiskoripallon eteen. Nimi tuli mieleen ensimmäisenä ja Miikka oli erittäin motivoitunut.

Naisten Korisliigassa Sopanen valmensi Catz Lappeenrannan Suomen mestaruuteen kauden 2009/2010 päätteeksi. Kahden vuoden jatkosopimuksen Hyvinkään Pontevan naisten joukkueen kanssa tehnyt Sopanen juhli viime viikolla Suomen mestaruutta, kun HyPo kaatoi Naisten Korisliigan loppuotteluissa Espoo Unitedin.

– Olen otettu, että minuun löytyy luottamusta ja pyydettiin mukaan. Naisten maajoukkueessa on käynnissä sukupolvenvaihdoksen lisäksi uuden tulemisen aikakausi. On hienoa olla siinä mukana, Sopanen kertoo.

– Uskon, että tätä kautta pystyn tekemään suomalaisen naiskoripallon eteen hyvää monella saralla, kun olen myös sitoutunut HyPon naisten joukkueen valmentamiseen.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Italia-Itävalta: Suursuosikki jyrää ja sinä saat Italian voitosta käsittämättömän kertoimen 20.00!

1. Siirry MrGreenille ja avaa pelitili
2. Lisää Italian 1X2-voitto pelikupongille normaalilla kertoimella
3. Aseta 1€ panos Italialle Itävaltaa vastaan kertoimella 20.00
4. Jos Italia voittaa ja sinä saat 20€ puhtaana käteen – ilman kierrätystä