EM-kilpailuihin valmistautuva Montenegro on nimennyt kesän EM-ehdokkaansa.

Joukkuetta johtaa Orlando Magicin Nikola Vucevic sekä mukana on myös Eezy Basket -katukoristurnauksen kummina toimivan Petteri Koposen Barcelonan joukkuekaveri Tyrese Rice.

Ricen osallistuminen oli aluksi vaakalaudalla, sillä hän on vältellyt viime vuosina maajoukkuekutsuja. Hän sai Montenegron passin vuonna 2013 ja pelasi sinä kesänä EM-kilpailuissa, mutta sen jälkeen häntä ei ole maajoukkuepaidassa nähty. Viime vuonna hän ilmoitti, ettei pysty osallistumaan EM-karsintoihin loukkaantumisen vuoksi ja toipumisaika oli noin kahdeksan viikkoa. Pari viikkoa myöhemmin Rice kuitenkin viiletti jo Barcelonan paidassa, eikä sitä luonnollisesti katsotto montenegrolaisten leirissä hyvällä.

Montenegro uhkasi ottaa Riceltä passin pois, joka vaikuttaisi myös hänen eurooppalaispelaajansa statukseen Euroopassa. Barcelona vakuuttikin tähtipelaajansa pelaavan Montenegron mukana tulevissa kisoissa ja tiettävästi hän on myös vahvistanut henkilökohtaisesti osallistumisensa päävalmentaja Bogdan Tanjevicille.

Montenegron EM-ehdokkaat:
Tyrece Rice (Barcelona), Nikola Ivanovic (Capo d’Orlando), Petar Popovc (Buducnost VOLI), Nikola Pavlicevic (Szolnoki Olaj), Masan Vrbica (Gorica), Milos Krivokapic (Graz), Suad Sehovic (Buducnost VOLI), Nemanja Vranjes (Buducnost VOLI), Vladimir Mihailovic (Oldenburg), Milutin Djukanovic (KTE Duna Aszfalt), Petar Kusovac (Teodo), Nemanja Djurisic (Stelmet Zielona Gora), Dino Radoncic (Real Madrid), Aleksa Ilic (Buducnost VOLI), Emir Hadzibegovic (Mornar), Mihailo Radunovic (Mornar), Aleksandar Dozic (Marist College), Danilo Nikolic (Bilbao), Nemanja Radovic (UCAM Murcia), Vukota Pavic (Mornar), Milko Bjelica (Crvena Zvezda), Marko Todorovic (Himki), Ivan Maras (Cholet), Nikola Vucevic (Orlando Magic), Bojan Dubljevic (Valencia), Filip Barovic (Telekom Bonn), Zoran Nikolic (Buducnost VOLI), Vasilije Bacovic (Buducnost VOLI), Milija Mikovic (Tajfun), Vasilije Knezevic (Lovcen), Gligorije Rakocevic (Oregon University), Vladimir Dasic (AEK Larnaca).