Ensimmäiset kansalliset koripallosarjat Euroopassa pyörähtivät käyntiin viikonloppuna. Erik Murphy oli heti uudessa seurassaan isossa roolissa ja suomalaisvalmentajat pääsivät juhlimaan voittoja Saksan ProA-liigassa.

Sasu Salin pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä Malagan paidassa Espanjan Supercupin välieräottelussa Valenciaa vastaan. Malagan Supercup-haave pysähtyi heti ensimmäiselle pysäkille Valencian ottaessa 91-81-voiton. Malaga oli voittotaistelussa aivan viime hetkille saakka mukana, mutta pallonmenetykset koituivat lopussa joukkueen kohtaloksi ja Valencia pääsi kaunistelemaan lukemia vapaaheittoviivalta. Salin urakoi kentällä 22 minuuttia heittäen 10 pistettä sekä tilastoiden kaksi levypalloa ja kaksi riistoa.

– Aloitimme surkeasti. Lähdimme katsomaan miten peli alkaa kulkea ja Valencia otti heti löysät pois. Toisella jaksolla paransimme, mutta silti annoimme liikaa pisteitä. Toinen puolisko oli jo paljon parempaa ja sellaista koripalloa mitä haluamme pelata. Huomasi, että haimme vielä yhteispeliämme, mutta eiköhän se lähde tästä parantumaan, Salin mietti Koripalloliiton tiedotteessa.

Valencia voitti lopulta Supercupin kaadettuaan finaalissa Gran Canarian 69-63. Espanjan liigan kausi alkaa ensi viikonloppuna.
Ottelutilastot

Carl Lindbomin Utenos Juventus joutui taipumaan Lietuvos Rytasille Liettuan liigan toisen kierroksen ottelussa 75-82. Lindbom pelasi ottelussa yhdeksän minuuttia jääden ilman tilastomerkintöjä. Juventus on hävinnyt molemmat ottelunsa.
Ottelutilastot
Ranskan ProA-liigassa Murphy ja Nanterre aloittivat kautensa voitokkaasti voittamalla Bourg-en-Bressen 92-86. Murphy lukeutui joukkueensa parhaimmistoon tilastoiden 19 minuutissa 11 pistettä täydellisellä heittopelillä ja napaten kolme levypalloa. Hänen tehokkuuslukemansa 17 oli joukkueen paras.
Ottelutilastot

Lassi Tuovin valmentama Gravelines-Dunkerque sen sijaan hävisi Le Mansin vieraana selvästi 63-103.
Ottelutilastot

Suomalaisvalmentajien joukkueet voittoihin Saksassa

Saksan ProA-liiga alkoi suomalaisvalmentajien osalta mukavasti. Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion Crailsheim Merlins, Anton Mirolybovin Kirchheim Knights sekä Daniel Janssonin Orange Academy Ulm ylsivät kauden avausotteluissaan voittoihin.

Crailsheim ei antanut Paderbornille mahdollisuuksia, vaan avasi kautensa komealla 83-67-vierasvoitolla. Korisliigastakin tuttu Sherman Gay hurjasteli voittajille tupla-tuplan (15/10).
Ottelutilastot

Kirchheim oli niin ikään tehokas vierailija peittoamalla Baunachin 87-72.
Ottelutilastot

Janssonin nuorisolauma sen sijaan avasi voittotilinsä komealla 78-69-kotivoitolla Ehingenistä.
Ottelutilastot