Espoo United kohtasi perjantai-iltana KTP-Basketin Kotkassa. Ensimmäinen jakso edettiin rintarinnan, taululle lukemat 14-15. Toisella jaksolla KTP repi kymmenen pisteen eron, päästen liian usein heittämään vapailta paikoilta. Toisella puoliajalla KTP otti ottelussa kuskin paikan, eikä Espoo päässyt enää peliin mukaan. Lopputulos 90-70.

– Onnittelut Kotkalle ansaitusta voitosta. Me pystymme parempaan ja se pitää saada näkymään, Unitedin päävalmentaja Ville Neva aloittaa seuran sivuilla.

– Sen sijaan, että tänään oltaisiin tasaisen 1.neljänneksen jälkeen heittäydytty pelaamaan ja tekemään, jäätiin miettimään ja se hidasti meitä. Liian useissa tilanteissa oltiin vähän epävarmoja ja varovaisia. Tämä näkyi muun muassa puolustuksessa taka-askelina silloin, kun olisi pitänyt iskeä kiinni, Neva jatkaa.

KTP rankaisi isolla kädellä Espoon virheistä ja nosti Unitedin hyvienkin puolustusten päätteeksi helppoja pisteitä hyökkäyslevypalloista.

– Hyväkin työ pitää pystyä viimeistelemään. Hyviä hetkiä ehdottomasti oli, mutta ne jäivät vieraissa voittamisen näkökulmasta liian lyhyiksi. Meidän pelaamisen kehittäminen on jatkuva prosessi ja välillä matkalla on kuoppia. Tästä opitaan yhdessä ja tehdään paremmin jatkossa, valmennuksesta summataan.

Kokenut Samuel Haanpää löytää ottelusta selkeitä parannuskohteita ja näkee ottelun erilaisena, kuin kauden kaksi ensimmäistä.

– Meillä oli tänään vaikeuksia levypallopelissä, toisin kuin kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Meidän pelissä näkyy yhteispelin puute edelleen, mutta se on alkukauden asioita. Eroa tuli lopussa reilusti, mutta kyllä peli meiltä kehnoa olikin. Me ei vielä mennä samoilla askelmerkeillä kentällä ja se on selkeää, että sitä pitää parantaa. Hommia pitää tehdä ja siihen ollaan motivoituneita, Haanpää tiivistää.