Anton Odabasi aloittaa toisen kautensa turkkilaisen Trabzonsporin riveissä, kun Turkin sarja pyörähtää käyntiin Trabzonsporin osalta sunnuntaina.

Odabasin ja Trabzonsporin kausi alkoi jo FIBA Europe Cupin karsinnoissa, mutta joukkue joutui tunnustamaan unkarilaisen Szolnoki Olaj’n niukasti paremmakseen yhteispistein 175-176. Trabzonspor oli loppuhetkille saakka jatkopaikassa kiinni, mutta lopulta Szolnoki sai tehtyä tarvittavat pisteet jatkopaikkaan.

– Siitä ei jäänyt muuta kuin huono maku. Monelle tuli varmasti yllätyksenä, että hävisimme. Paperilla materiaalimme oli parempi, mutta tällaiset asiat kuuluvat urheiluun. Siitä jäi huono fiilis kaikille ja nyt on keskityttävä olennaiseen eli sarjakauteen, Odabasi harmittelee Koripalloliiton tiedotteessa.

Odabasi aloittaa toisen kautensa Trabzonsporissa. Avauskautena hän jäi alkukaudesta vähälle vastuulle, mutta loppukauden aikana hän alkoi saada näyttöpaikkoja ja peliminuutit kasvoivat. Hän odottaa vastuun lisääntyvän entisestään tällä kaudella.

– Meillä on vieläkin nuorempi joukkue kuin viime vuonna ja pitäisi päästä paremmin pelaamaan kuin viime kauden alussa. Uskoisin, että rooli on isompi, ennakoi Odabasi.

Viime kausi oli Trabzonsporille pettymys, kun joukkue jäi pudotuspelien ulkopuolelle ollen 16 joukkueen runkosarjassa 12. Pettymyksellisen kauden jälkeen luuta kävi joukkueessa ja lähes koko joukkue on vaihtunut täksi kaudeksi.

– Viime kauden joukkueesta on vain kaksi pelaajaa jäljellä – minä ja yksi toinen. Kaikki muut saivat lähteä ja valmentajakin on vaihtunut. Se oli varmasti yksi osasyy miksemme päässeet FIBA Europe Cupissa parhaimpaamme. Yhteispeli on vielä hakemista eikä kommunikointi toimi vielä kunnolla pelaajien kesken eikä pelaajien ja valmentajien välillä.

Täksi kaudeksi joukkue hamuaa takaisin pudotuspeleihin.

– Pudotuspelit ovat ehdottomasti tavoitteenamme. Jos katsotaan viime kauden toista puoliskoa, niin olimme 6.-7. paras joukkue, mutta alkukautemme meni penkin alle. Toivon mukaan epäonnistumisemme jäivät FIBA Europe Cupiin ja toivottavasti emme tee enää samoja mokia Turkin liigassa.

Trabzonsporin kausi alkaa sunnuntaina kotiottelulla Besiktasia vastaan.