Susijengin tähdet mukana Euroliigassa – ”Siistiä päästä taas pelaamaan näitä otteluja”

© Kuva: fiba.com

Euroopan kovin seurajoukkueiden kilpailu, Euroliiga, pyörähtää käyntiin torstaina. Suomalaispelaajista mukana nähdään tällä kaudella Sasu Salin sekä Petteri Koponen.

Koponen pelasi jo viime kaudella Euroliigaa Barcelonan mukana. Barcelonan osalta kilpailu päättyi kuitenkin pettymykseen, sillä se jäi lopulta pudotuspelien ulkopuolelle. Täksi kaudeksi rima on asetettu korkeammalle.

– Uusi joukkue ja uudet tavoitteet ja haluamme luonnollisesti menestyä Euroliigassa tällä kaudella. Pääsemme heti ensimmäisessä ottelussa kunnon testiin, kun kohtaamme Panathinaikosin. Näemme heti siinä missä menemme ja se on meille hyvä mittari, Koponen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Barcelona kompastui viime kaudella erityisesti loukkaantumisiin. Joukkue ei koko kauden aikana päässyt juuri täysilukuisena pelaamaan. Täksi kaudeksi Barcelona kokosi laajan materiaalin uuden päävalmentaja Sito Alonson johdolla. Alonso on myös pyörittänyt Espanjan liigassa laajaa rosteria jakaen tasaisesti peliaikaa pelaajilleen.

– Olemme peluuttaneet joukkuetta aika tasaisesti ja vaihtelevasti. Haemme edelleen asetelmia ja juttuja joukkueessa. Tässä on pitkä kausi edessä. Meillä on laaja materiaali ja olemme varmasti oppineet viime kaudesta, jolloin meillä oli tosi paljon loukkaantumisia.

Koponen on saanut osansa kierrätyksestä ja peliaikaa on kertynyt kauden aikana keskimäärin noin vartin verran.

– Tietenkin olisi kiva pelata enemmän ja saada palloa, mutta kun joukkue voittaa, niin se on pääasia. Pitää vain vakuuttaa valmentajat treeneissä ja peleissä. Meillä on mielestäni joukkue, jolla voi menestyä, mutta niin meillä oli myös viime kaudella. Tärkeintä on pysyä terveenä ja saada ehjä kausi.

Salin pelasi Euroliigaa kolmen kauden ajan Olimpija Ljubljanan riveissä kausina 2010-13 ja pääsee tekemään nyt paluun parrasvaloihin.

– Siistiä päästä taas kuulemaan Euroliigan tunnusmusiikit ja päästä pelaamaan näitä pelejä, Malagan riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Salin hehkuttaa.

Malaga on aloittanut kautensa Espanjan liigassa kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla. Salin on kuulunut heti alusta saakka joukkueen luottopelaajiin ja vastuuta on tullut. Salin on suhteellisen tyytyväinen joukkueensa kauden avaukseen.

– Ihan hyvin on mennyt. Meille on tullut pelaajia vielä aika myöhään mukaan, joten siinä mielessä ihan OK. Hieman paremmalla pelillä olisimme voineet kääntää sen tappiollisenkin pelin meille, sillä se oli aika tiukka. Parantaa pitää kuitenkin vielä. On ollut kiva pelata, kun valmentajaltakin tuntuu luottoa löytyvän.

Euroliiga pelataan tällä kaudella 16 joukkueen sarjana, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti. Runkosarjan päätteeksi kahdeksan parasta etenee pudotuspeleihin. Kova pelitahti asettaa pelaajat kovan kuormituksen alle, sillä viikossa saattaa olla kolmekin peliä.

– Paljon on matkustelua ja sitten saattaa olla parikin Euroliigan ottelua viikossa oman sarjan päälle. Tiukkoja settejä on luvassa.

Avausottelussaan Malaga saa kovimman mahdollisen haasteen, sillä se saa vieraakseen hallitsevan Euroliigan voittaja Fenerbahcen. Salin odottaa ottelua mielenkiinnolla.

– Siinä on heti Euroliigan voittaja vastaan Eurocupin voittaja. Kiva asetelma avausottelulle. Hienoa, että pääsemme pelaamaan sen kotikentällemme ja toivottaa heidät tervetulleeksi ”vihreään helvettiin”. Odotan, että katsomo on täynnä.

Malaga pääsi mukaan Euroliigaan täksi kaudeksi voitettuaan Eurocupin viime vuonna. Joukkueen ensimmäisenä tähtäimenä on selviytyminen kahdeksan parhaan joukkoon.

– Pudotuspelit ovat ehdottomasti tavoitteena. Tiukkoja pelejä on luvassa ja jokainen peli on vaikea. Siistiä päästä taas pelaamaan näitä otteluja, iloitsee Salin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.