Espoo United pelaa kahden ottelun viikon Korisliigassa. Keskiviikkona joukkue matkustaa viime kauden hopeamitalisti Vilppaan vieraaksi Saloon ja lauantaina jatketaan kotona KarhuBasketia vastaan.

Vilpas Vikings on aloittanut kautensa ailahtelevasti. Joukkueen rosterissa on loukkaantumisia ja saa nähdä millaisella kokoonpanolla salolaiset marssivat kotikentälle keskiviikkona. Alla Vilppaalla on kuusi ottelua, joista saldona kolme voittoa ja kolme tappiota.

Niukan tappion Helsinki Seagullsia vastaan kotona kärsinyt United matkustaa Saloon nälkäisenä. Päävalmentaja Ville Neva pitää ottelua jälleen uutena haasteena ja tasonmittarina joukkueen kehityksestä alkukauden aikana.

– Keskiviikon ottelu on meille jälleen hyvä haaste ja mittari meidän tämän hetken tekemiselle. Vilpas on vahvalla kotikentänmeiningillä varustettu jengi, joka on joutunut pelaamaan kauden alussa paljon vajaalla miehityksellä ja on silti osoittanut kykyä onnistua laajalla rintamalla, sekä väläytellyt vaarallisuuttaan jokaisessa ottelussaan, Neva toteaa Unitedin sivuilla.

Unitedin pelissä on nähty paljon kehitystä alkukauden aikana, mutta erityisesti levypallopelaamisessa on vielä ollut tekemistä. Tehokkaaseen siirtymäpuolustukseen luottava coach Neva haluaakin keskittyä saamaan vastustajan helpot toiset heitot pois.

– Meidän päivittäisen onnistumisen ja jatkuvan kehityksen näkökulmasta tärkeimpiä asioita tähän otteluun ovat siirtymäpuolustus, se mitä puolustuksessamme tapahtuu juuri sillä hetkellä kun vastustaja käyttää palloscreenin ja levypallopelaaminen – ennen kaikkea puolustuspäässä.