Tapiolan Hongan kasvatti ja Hongan naisten edustusjoukkueessa pelaava takapelaaja Kia Vaalavirta on tehnyt sitoumuksen Yhdysvaltojen naisten NCAA:ssa pelaavan San Francisco Donsin kanssa. Samassa joukkueessa pelaava Ninni Salmi aloittaa alkavalla kaudella kolmannen vuotensa San Franciscossa.

San Franciscon yliopistojoukkueen valmennustiimi kävi Suomessa tarkkailemassa pelaajia syksyllä ja otti Hongan kautta yhteyttä Kia Vaalavirtaan. Takapelaaja kävi tutustumassa kouluun lokakuussa ja vaikuttui harjoittelun ja valmennuksen tasosta.

– Siellä oli hyvä porukka, ja tykkäsin menosta siellä. Valmentaja kertoi tarkkaan mitä he tavoittelevat ja se tuntui hyvältä koululta, Vaalavirta perustelee koulun valintaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Vaalavirta näkee, että naisten Korisliigan ja NCAA:n tasoja on vaikea verrata keskenään. Hän uskoo että uudenlaiset kokemukset ja peli erilaisia joukkueita vastaan kehittävät häntä eteenpäin.

– Uskon, että sopeutumiseen tulee auttamaan se, että siellä on toinen suomalainen (Ninni Salmi).

Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Pekka Salminen näkee, että yliopistokokemus auttaa Vaalavirtaa kohti naisten maajoukkuetta.

– Olen todella iloinen Kian puolesta. Hän on tavoitteellinen, periksiantamaton ja esimerkillinen koripalloilija.

– Kian ura nuorten maajoukkueissa on kunnioitettava ja uskon, että hänellä on mahdollisuus ottaa askel eteenpäin kohti naisten maajoukkuetta USF:n laadukkaan valmennuksen avulla.