Gerald Lee Junior pääsi juhlimaan kovaa voittoa Israelin liigassa, kun Maccabi Ashdod voitti vieraskentällä hallitsevan mestari Hapoel Jerusalemin. Sasu Salin oli vuorostaan hyvällä pelipäällä Malagan voitto-ottelussa Espanjan liigassa.

Maccabi Ashdod aiheutti melkoisen yllätyksen kaatamalla viime kaudella Israelin mestaruutta juhlineen Hapoel Jerusalemin vieraskentällä 86-74 (47-40). Tappio oli samalla Hapoel Jerusalemille kauden ensimmäinen. Ashdod oli hävinnyt edellisottelunsa Maccabi Rishon LeZionille selvästi ja Leen mukaan joukkue pystyi keräämään itsensä erinomaisesti Hapoel Jerusalemia vastaan.

– Pelasimme edellispelin ihan penkin alle. Lähes 30 pisteen tappio saa aina katsomaan itseään peilistä ja niin teimme koko joukkueena. Tuli hyvä ja keskittynyt treeniviikko alle ennen Jerusalem-peliä ja pelasimme hyvin joukkueena auttaen toisiamme sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä, ottelussa 17 minuutissa 10 pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön tilastoinut Lee kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Ashdod on voittanut neljästä ottelustaan kaksi.
Ottelutilastot

Salin oli vahvassa vireessä Espanjan liigassa, kun Malaga kaatoi kotonaan Estudiantesin 89-70 (53-25). Salin nakutti voittajille 10 pistettä ja antoi neljä syöttöä 21 minuutissa. Malagalla on kuudesta ottelusta nyt neljä voittoa.
Ottelutilastot

Barcelonan vaikeudet sen sijaan vaikeutuivat, kun se koki kaikki kilpailut mukaan lukien viidennen peräkkäisen tappionsa. Tällä kertaa Murcia kävi hakemassa pisteet Espanjan liigan ottelussa Barcelonasta 97-94 (50-48)-voitolla. Petteri Koposelle kertyi ottelussa 20,5 minuutissa kuusi pistettä, yksi levypallo ja yksi syöttö.
Ottelutilastot

Toijalalle ja Lindbomille voitot

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest voitti Politehnica iasin 84-63 (44-32) Romanian liigan ottelussa. Steaualla on alkukaudesta kolme voittoa ja yksi tappio ollen sarjassa jaetulla kärkisijalla.
Ottelutilastot

Carl Lindbom pääsi juhlimaan kauden avausvoittoa Liettuan liigassa, kun Utenos Juventus kaatoi kotikentällään Vytautasin 77-68 (38-23). Lindbom sai tilastoihin reilussa kolmessa minuutissa yhden levypallon, syötön ja riiston. Juventus on pelannut Liettuan liigaa yhdeksän peliä.
Ottelutilastot

Saksassa, Turkissa ja Tshekissä tappioita

Saksan Bundesliigassa Bayer München oli liian vahva vastus Gordon Herbertin ja Shawn Huffin Frankfurt Skylinersille. Bayern voitti kotonaan 72-60 (29-32). Huff jäi ottelussa pisteittä 25 minuuttissa, mutta kahmi kaksi levypalloa ja antoi yhden syötön. Skyliners on voittanut seitsemästä pelistään viisi ja on sarjassa neljäntenä.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Anton Miroloybovin luotsaama Kirchheim hävisi vieraskentällä Heidelbergille 69-83 (24-44). Kirchheimin saldo on kolme voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

Anton Odabasin Trabzonspor hävisi Turkin liigassa vieraskentällä niukasti Banvitille 72-75 (37-46). Odabasi käväisi kentällä reilun minuutin verran jääden ilman tilastomerkintöjä. Trabzonspor on voittanut yhden neljästä ottelustaan.
Ottelutilastot

Tshekin liigassa Alexander Madsen ja USK Praha kokivat niukan 67-69 (33-30)-tappion kotonaan Brnolle. Madsen raatoi kentällä 31 minuuttia kirjaten tilastokirjoihin yhdeksän pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja blokin. Prahalla on viidestä pelistä kaksi voittoa.
Ottelutilastot