Susijengi aloittaa MM-karsinnat kahdella ottelulla marraskuussa, kun ensi viikon perjantaina se kohtaa vieraskentällä Bulgarian ja maanantaina Helsingissä asettuu vastaan Tshekki.

Tie Kiinan isännöimiin vuoden 2019 MM-kisoihin kulkee kaksivaiheisen, maanosakohtaisen karsintajärjestelmän kautta. Karsintojen ensimmäinen vaihe on jaettu marras-, helmi- ja kesä-heinäkuun maajoukkueikkunoihin. Edellisen kerran vastaavanlaisella järjestelmällä pelattiin vuosien 2001-03 EM-karsinnoissa.

– Keskellä seurajoukkuekautta pelattavaan karsintajärjestelmään siirtyminen on erittäin tervetullut uudistus. Maajoukkueet ovat lajin elinvoimaisuuden ja menestyksen kannalta ylivoimainen veturi ja on tärkeää, että maajoukkueet ovat läsnä markkinoilla ympäri vuoden, Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann kiittelee Koripalloliiton tiedotteessa.

– Karsintajärjestelmän myötä palataan täydellisen kilpailumuodon äärelle. Nyt pelataan niin kuin jalkapallossa on pelattu karsintoja jo vuosien ajan: ei ole pudotuspelejä eikä sijaa taktikoinnille. Karsintojen ensimmäisen ottelun tulos on voimassa viimeiseen karsintapäivään asti ja kaikki ottelut yhtä arvokkaita, hän tähdentää.