SuomiKoris.comin jouluaaton NBA-haastattelussa on Frankfurt Skylinersia edustava, Susijengin kapteeni Shawn Huff. Kysyimme Huffin omat kuulumiset, sekä näkemyksiä käynnissä olevasta NBA-sesongista.

Miten Shawn Huff viettää tänä vuonna joulua?
Tänä vuonnna vietän joulun Frankfurtissa. Meillä oli peli 22. päivä ja seuraava peli on 26. päivä. Tiukan aikataulun takia vietetään joulu Saksassa, mutta pyritään silti valmistamaan kaikki suomalaiset joulun perinneruoat.

Millainen tuntuma Frankfurt Skylinersin kaudesta tähän asti?

On ollut hyvä tuntuma. Lähdettiin aika nuorella joukkueella ja tavoitteena kasvattaa nuoria Saksalaisia. Ollaan kuitenkin pelattu hyvin joukkueena ja varmasti tähän mennessä ylitetty useimpien odotukset. Viime aikoina on ollut vähän vaikeuksia loukkaantumisten kanssa, mutta sitä kautta on uudet pelaajat löytäneet mahdollisuuden pelata ja saada kokemusta.

Tärkeimmät NBA-muistot?

Omat tärkeimmät muistot ovat varmaan 1996-1998 Bulls-joukkueista, ja miten he dominoivat muita. Sillä hetkellä ei tajunnut miten historiallista joukkuetta seurasi. Kuitenkin paras muistoni on kauden 1998-1999 New York Knicks, joka kahdeksannelta sijalta nousi finaaleihin, mutta taipui lopulta San Antonio Spursille. Varsinkin konferenssifinaalit Indiana Pacersia vastaan olivat jotain sellaista mitä en ikinä unohda. Larry Johnssonin neljän pisteen peli Gardenissa. Allan Houstonin ehkä kaikkien aikojen kaunein hyppyheitto. Yksi lempijoukkeistani.

Mikä tekee maailman parhaasta sarjasta niin mielenkiintoisen? Tietyt yksilöt, joukkueet, pelitavat?

Minulle NBA:n pudotuspelit ja eri pelaajien legacy tekevät siitä mielenkiintoisen. Pudotuspeleissä tehdään historiaa ja laitetaan aina kaikkien aikojen parhaimmat pelaajat uuteen järjestykseen.

Millä fiiliksellä olet seurannut Lauri Markkasen sisääntuloa maailman kovimpaan liigaan?

Lauri on ennen kaikkea aivan upea ihminen. Hänellä on arvot kohdallaan ja hänen lahjakkuutensa yhdistettynä työmoraaliin takaa sen, että jos hän saa mahdollisuuteen, niin hän on aina valmis ottamaan siitä kaiken irti.

Mikä merkitys Laurin kaltaisen yksilön murtautumisella NBA:han on koripallolle Suomessa?

Laurin merkitys suomalaiselle korikselle näkyy siinä, että nuoret pelaajat Suomessa näkevät suomalaisen maailman kovimmassa sarjassa. He näkevät, että jopa Suomesta voi nousta koriksen maailman huipulle.

Mikä joukkue tai pelaaja on tehnyt NBA-kaudella toistaiseksi suurimman vaikutuksen, miksi?

LeBron James on tehnyt suurimman vaikutuksen. Pelaa varmaan 15. kautta ja samalla ehkä parasta kauttaan ikinä. Kaiken logiikan mukaan ei pitäisi olla mahdollista.

Mitkä joukkueet pelaavat arviosi mukaan kesän finaaleissa?

Golden State Warriors ja Cleveland Cavaliers.

Shawn Huffin vihjeet mitä tarkkailla ja seurata NBA:ssa kun kausi lähestyy puoltaväliä?

Pysyykö Houstonin hurja vire? Tuleeko Bostonille seinä vastaan nuorien pelaajien kanssa? Saako Oklahoma City Thunder pelin kulkemaan?