Petteri Koposen Barcelona on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen kokeneen Svetislav Pesicin.

Serbiluotsi valmensi Barcelonaa viimeksi 14 vuotta sitten, kun hän johdatti katalaaniseuran historiansa ensimmäiseen Euroliigan voittoon. 68-vuotiaalla Pesicillä on mittavat saavutukset valmentajana, sillä edellisellä Barcelonan visiitillään joukkue voitti lisäksi kaksi Espanjan mestaruutta ja Espanjan cupin.

Hän on pitänyt taukoa valmennuksesta kahden vuoden ajan, kun hän jätti paikkansa Bayern Münchenin päävalmentajana terveyssyistä vuonna 2016. Seuratasolla hän on valmentanut ALBA Berliiniä, Kölniä, Roomaa, Gironaa, Valenciaa, Moskovan Dinamoa sekä Belgradin Punaista tähteä. Maajoukkuetasolla hän valmensi Saksan Euroopan mestariksi vuonna 1993 ja Jugoslavian EM-kultaan 2001 ja MM-kultaan 2002. Hänellä on Korac Cupin voitto vuodelta 1995 sekä Europe Cupin mestaruus vuodelta 2007. Yhteensä hän on valmentanut joukkueensa kahdeksaan kansalliseen mestaruuteen.