NBA:n ystäviä hemmotellaan tänä iltana, kun itäisen konferenssin suosikkijoukkueet Boston Celtics ja Cleveland Cavaliers iskevät yhteen Ruudun TV-ottelussa.

Jännitteitä ei joukkueen väliltä puutu, sillä tekiväthän joukkueet viime kesän merkittävimmän pelaajakaupan, kun Clevelandin tähtitakamies Kyrie Irving siirtyi Bostoniin ja vaihtokaupan osana Isaiah Thomas ja Jae Crowder sekä Ante Zizic. Irving loistaa Bostonissa tilastoiden keskimäärin 24,7, viisi syöttöä ja 3,6 levypalloa ottelua kohden. Clevelandin osalta vaihtokauppa ei mennyt ihan nappiin. Thomas siirtyi talven siirtoikkunassa Lakersiin, Crowder Utahiin ja Zizic on pelannut lähinnä NBA:n kehitysliigassa.

Cleveland mullistikin kokoonpanonsa siirtoikkunan aikana, kun joukkueeseen liittyivät Jordan Clarkson, George Hill, Rodney Hood ja Larry Nance Junior. Siirtojen tarkoituksena oli tehdä Clevelandista nuorempi, nopeampi, monipuolisempi ja atleettisempi sekä houkuttelevampi LeBron Jamesille ensi kesän siirtosaagaa ajatellen. Samalla siirtoikkunan aikana joukkueesta lähtivät Dwyane Wade, Derrick Rose, Iman Shumpert ja Channing Frye. Cleveland on uinut viime ajat syvissä vesissä ja siiroilla oli myös tarkoitus pyyhkiä vanhat pölyt pois sekä kentältä että kopista ja aloittaa loppukausi tuoreemmalta pohjalta. Sunnuntainen ottelu onkin ensimmäinen, jolloin nähdään uudistunut Cleveland.

Samaan aikaan, kun Cleveland myllersi siirtomarkkinoilla, pysytteli Boston hiljaa ja ainoana hankintana oli sentteri Greg Monroen siirtyminen seuraan. Moni odotti Bostonin olevan aktiivisempi ja hankkivan tulitukea Irvingille, mutta siirtoja ei lopulta nähty.

Mitä itse otteluun tulee, niin on hyvin mielenkiintoista nähdä millainen uusi ja tuore Cavaliers on. Joukkueiden povataan taistelevan itäisen konferenssin mestaruudesta keväällä, joten siinäkin mielessä pieni henkinen yliote saattaa olla tärkeä pudotuspelejä ajatellen. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella jo kahdesti ja kummallakin on tilillään yksi voitto.

Ottelu alkaa kello 22.30 Suomen aikaa.