Susijengin laituri löytänyt uuden kevään uudessa seurassa – ”Joukkue luottaa minuun”

© Kuva: Salttu Forsström

Carl Lindbomilla, 26, on ollut vaiherikaskausi, sillä hän edustaa jo kolmatta seuraa. Kausi alkoi Liettuassa, jonka jälkeen hän käväisi Seagullsissa ja nyt hän pelaa Kroatiassa KK Vrijednosnice Osijekin riveissä. Kroatiassa Lindbom on saanut kaipaamaansa vastuuta ja sitä kautta onnistumisia.

Hienon maajoukkuekesän jälkeen Lindbom teki syksyllä sopimuksen liettualaisen Juventus Utenosin kanssa, mutta osapuolten tiet erosivat marraskuussa.

– Se oli molemminpuolinen päätös. Homma ei oikein lähtenyt siellä missään vaiheessa rullaamaan, Lindbom valottaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Juventuksen jälkeen Lindbom palasi Korisliigaan ja Seagullsiin kuukaudeksi ennen kuin siirtyi vuodenvaihteessa Kroatiaan. Hän myöntää, että kauden alku oli vaikea, mutta tällä hetkellä kaikki näyttää valoisammalta.

– Varsinkin alkukausi oli raskas. Onneksi päädyimme Seagullsien kanssa tilanteeseen, jossa pystyimme auttamaan toisiamme. Kuukausi Seagullsien kanssa oli kaikin puolin hyvä, joka antoi hyvät eväät loppukaudeksi Kroatiaan.

Osijek on Kroatian 13 joukkueen sarjassa sijalle 10 neljällä voitolla ja 11 tappiolla. Joukkue pelasi alkukaudesta myös Adria Cupia, mutta siinä tie nousi pystyyn lohkovaiheessa. Lindbom on noussut nopeasti joukkueensa avainpelaajaksi. Peliaikaa on tullut keskimäärin lähes 31 minuuttia ottelua kohden ja tilastoikseen hän on merkkauttanut keskimäärin 10,5 pistettä, 7,3 levypalloa ja 2,5 syöttöä ottelua kohden.

– On ollut kiva nähdä, että vastuuta tulee ja että joukkue luottaa minuun. Peli on alkanut koko ajan kulkea paremmin itselläni ja joukkueella. Uskon, että meillä on hyvät mahdollisuudet pudotuspeleihin, mikä on joukkueen tavoite. Lähiaikoina on tullut tiukkoja tappioita, mutta jatkossa meidän tulee kääntää ne voitoiksi.

Lindbom on nauttinut ajastaan ja uudesta alustaan kaudelle.

– Olen tykännyt tosi paljon. Meillä on vain yksi peli viikossa ja se on vähän eri tahti kuin mihin olen tottunut. Se mahdollistaa sen, että treenaamme kovaa. Pidän siitä ja se mahdollistaa kehittymisen myös treeneissä. Kun pelejä on vain yksi viikossa, niin valmistaudumme jokaiseen peliin huolellisesti. Sen olen täällä huomannut, että kaikki joukkueet skouttaavat toisensa todella tarkasti, kertoo Lindbom.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.