JYVÄSKYLÄ. Kuten kaikki koripalloa vähänkään seuraavat tietävät, Lauri Markkanen pelasi huikean tulokaskauden koripalloliiga NBA:ssa. Nuori jyväskyläläinen joutui – tai pääsi – isoon rooliin heti kauden alussa.

Markkanen, 20, kertoi viikonloppuna Jyväskylässä toimittajille yllättyneensä itsekin hieman siitä, miten hyvin peli lähti kulkemaan heti alusta alkaen.

Markkasella oli oivaltava tyyli kuvailla tapahtumien kulkua.

– Henkilökohtaisesti kävi vähän onnikin, että pääsin heti alussa aloitusviisikkoon. Ei siinä hirveästi ensin kasteltu varpaita veteen, vaan heitettiin sinne suoraan.

– Ei siinä ollut muuta vaihtoehtoa kuin selviytyä. Vähän pelin kovuus ehkä aluksi yllätti, mutta kun sai pari peliä alle, homma lähti helpottamaan, Markkanen kertoi.

Ei siinä hirveästi ensin kasteltu varpaita veteen, vaan heitettiin sinne suoraan.

Onnella Markkanen viittaa erikoiseen tapahtumasarjaan Bullsin harjoituksissa juuri ennen sarjakauden alkua. Nikola Mirotic ja Bobby Portis alkoivat nujakoida treeneissä, ja lopulta Portis löi Miroticia nyrkillä kasvoihin. Mirotic sai luunmurtumia ja aivotärähdyksen ja joutui olemaan sivussa peleistä aina joulukuulle asti. Portis taas oli kurinpidollisista syistä sivussa joukkueesta parin viikon ajan.

Markkanen pelasi lopulta upean tulokaskauden ja rikkoi lukuisia Bullsin tulokasennätyksiä. Hän pystyi tähän ajoittain vaivanneista loukkaantumisista, erityisesti selkävaivoista huolimatta. Markkanen pelasi lopulta 68 ottelua 15,2 pisteen ja 7,5 levypallon keskiarvolla.

Markkanen on aiemmin SuomiKoris.comin jutuissa kertonut, että kausi oli henkisesti ja fyysisesti erittäin raskas. Markkanen on myös sanonut, että kesäharjoittelussa pääpaino on fysiikan parantamisessa ja voiman hankkimisessa.

Nyt Markkasella on menossa ”pakollinen” parin viikon treenitauko, mutta sen jälkeen hän aikoo hikoilla saleilla sekä punttien että pallon kanssa.

Markkanen kuitenkin arvelee, että kesäharjoittelussa ei ole tarvetta tehdä isoja muutoksia, jotta loukkaantumiset pystyttäisiin paremmin estämään.

– En tietä tarvitseeko mitään hirveästi muuttaa. Mutta nyt saan kesällä enemmän treeniaikaa (kuin viime kesänä) että saan kropan laitettua kuntoon ja kehitettyä fysiikkaa. Sitä kautta se muutos tulee, Markkanen pohtii.

Katso oheiselta Sportti TV:n videolta, mitä Lauri Markkanen kertoo tulevan kesän harjoittelustaan.