JYVÄSKYLÄ. Chicago Bullsin kausi koripalloliiga NBA:ssa päättyi viime viikon torstaina, ja jo pari päivää myöhemmin joukkueen uusi tähti Lauri Markkanen oli Suomessa. Sunnuntaina Markkanen kävi nimeään kantavan koriskoulun päätösturnauksessa Jyväskylässä tapaamassa innokkaita koripallojunioreita.

Samassa yhteydessä Markkanen, 20, valotti kesäsuunnitelmiaan myös medialle. Tällä erää Markkanen viihtyy Suomessa parisen viikkoa, käy tämän jälkeen Chicagossa ja palaa jälleen pidemmäksi ajaksi Suomeen. Kaikkiaan hän viettää Suomessa kesän aikana noin kaksi kuukautta.

Ensimmäiselle Suomen-pätkälle Markkasella ei vielä ole harjoitusohjelmaa.

– Sovittiin, että en saa hallin avaimia vielä pariin viikkoon. Nyt on otettava pieni pakkoloma, vaikka mieli tekisi jo mennä salille, himoharjoittelijana tunnettu Markkanen nauratti mediaa.

– Treeniohjelmaa ei ole vielä käyty läpi. Se tehdään, kun menen parin viikon päästä takaisin Chicagoon. Silloin katsotaan liikkeet, mitä tehdään. Nyt yritetään huilata ja ladata akkuja. Treenailen kesän aikana molemmissa päissä, Suomessa ja Chicagossa, Markkanen kertoi.

Erityisesti Markkanen aikoo panostaa kesän aikana voiman hankintaan.

– Fysiikka on tosi tärkeä tänä kesänä, mutta totta kai rinnalle tarvitaan lajiakin. Tosi paljon on hommia tässä kesällä.

Miten paljon voimaa tai massaa pitäisi olla enemmän?

– Tunnen, että vähän lisää pitäisi olla. En nyt sano, että tunnen oloni heikoksi, mutta (NBA:ssa) jätkät ovat niin isoja ja vahvoja pelipaikasta riippumatta, että on hyvä saada vähän lisää painoa, Markkanen vastasi SuomiKoris.comin kysymykseen.

Tiettyä kilomäärätavoitetta Markkasella ei kuitenkaan ole, kuten ennen viime kautta.

– Toivottavasti ei ihan +18 kiloa oteta, hän naurahti.

– Tarkkaa kilolukua ei ole tavoitteena. Voiman lisääminen on tärkein, painoa en varsinaisesti tarvitse. Vaikka totta kai yritän saada sitäkin vähän lisää. Kunhan se on oikeanlaista painoa, Markkanen tähdensi.

Katso oheiselta Sportti TV:n videolta Markkasen mietteitä kesäharjoittelustaan ja muista kesän suunnitelmistaan.