JYVÄSKYLÄ.

Raskas.

Se on adjektiivi, jota Lauri Markkanen toistuvasti käyttää kuvaillessaan viime viikolla päättynyttä ensimmäistä kauttaan koripalloliiga NBA:ssa.

– Kyllä se on rankkaa hommaa. Oli aika raskas kausi henkisesti ja fyysisesti, kun pelataan niin paljon matseja, Markkanen sanoi sunnuntaina Jyväskylässä.

Markkanen antoi medialle haastatteluja vieraillessaan nimeään kantavan Jyväskylä Basket Academyn koriskoulun päätösturnauksessa.

– Vaikka sen tietää, että on paljon pelejä ja matkustamista, silti se yllättää, miten paljon sitä oikeasti on. Kyllä se on tosi paljon hotelleissa olemista ja lentokoneessa asumista, Markkanen sanoi – puhuen nimenomaan lentokoneessa ”asumisesta”.

Markkasen mukaan kausi oli yhtä väsymyksen kanssa elämistä.

Kauden aikana väsyttää niin paljon, että sitä oppii nukkumaan kaikenlaisissa asennoissa ja olosuhteissa.

– Onhan se. Mutta nyt tuntuu ihan hyvältä. Vuoden aikana oppii elämään väsymyksen kanssa, se on jo arkipäivää. Mutta toivottavasti kohta pääsee nukkumaan kunnolla ja oikeasti rentoutumaan, hän huokaisi.

Markkasella ei kuulemma ole erityisiä kikkoja nukkumiseen ja unen saamiseen. Niitä ei tarvita.

– Kauden aikana väsyttää niin paljon, että sitä oppii nukkumaan kaikenlaisissa asennoissa ja olosuhteissa. En olisi ikinä uskonut, että niin hyvin pystyy nukkumaan lentokoneessa, Markkanen hymähti.

Yllättävänkin raskaaksi käyneestä kaudesta huolimatta Markkanen oli kohtuullisen tyytyväinen debyyttisesonkiinsa Chicago Bullsin paidassa.

– Ihan hyvä maku kaudesta jäi. Ei toki joukkueen puolesta, sillä halusimme mennä pudotuspeleihin. Vaikka sitä odottaa itseltään isoja asioita, kausi oli ihan positiivinen. Tuli pettymyksiä ja tuli onnistumisia, mutta kokonaisuutena ihan hyvä eka kausi, hän summasi.

Katso oheiselta Sportti TV:n videolta, mitä Markkanen kertoo kauden rasituksista sekä asioista, joita kaipasi kauden aikana Suomesta.