Finaalit alkavat ensi yönä – Golden State ja Cleveland neljäntenä vuotena peräkkäin vastakkain

© Kuva: Getty Images

NBA:n finaalit pyörähtävät käyntiin ensi yönä, kun Golden State Warriors ja Cleveland Cavaliers kohtaavat jo neljäntenä vuotena peräkkäin. Ruutu näyttää kaikki finaalit suorana lähetyksenä.

Tietyllä tavalla tuttu tarina toistaa taas itseään, kun joukkueet kohtaavat toisensa finaalissa ja asetelmatkin ovat samat kuin aiemmin. Golden State lähtee ottelupariin jälleen ennakkosuosikkina, mutta tällä kertaa sen ennakkosuosikin asema on ehkäpä suurempi kuin aiemmin. Golden State ei ole ainakaan heikentynyt edellisvuosista, kun taas Clevelandin joukkue viime kauteen on täysin eri. Kyrie Irving jätti joukkueen kesällä eikä hänen lähtöään saatu paikattua. Isaiah Thomas ei istunut joukkueeseen ja joukkueen koko pakka meni talvella uusiksi. Siitä johtuen joukkue on hieman etsinyt itseään loppukauden ajan ja LeBron James on kantanut joukkuetta yli vaikeiden hetkien.

Cleveland kulminoituu vahvasti nimenomaan Jamesiin ja hänen urotekoihin pudotuspeleissä. James ei kuitenkaan voi voittaa Golden Statea yksin ja hän tarvitsee joukkuekavereiltaan apuja. Vaikka James on ottelusarjan paras pelaaja, niin ainoa joka yltää Golden Staten kärkinimien kanssa samaan kastiin on Kevin Loven. Muuten Clevelandin roolipelaajat olisivat lähinnä rotaatiopelaajia Golden Staten miehistössä. JR Smithin, Tristan Thompsonin, George Hillin, Jeff Greenin ja Larry Nance Juniorin on pystyttävä pelaamaan elämänsä pelit, jotta Clevelandilla olisi minkäänlaisia mahdollisuuksia Golden Statea vastaan.

Cleveland voi toivoa, että Golden State lähtisi ensimmäiseen otteluun hieman ylimielisenä, jotta sillä olisi mahdollisuus ryöstää kotikenttäetu itselleen. On turha kuitenkin olettaa, että Golden State sortuisi henkseleiden paukutteluun koko ottelusarjan ajan. Clevelandin fanit pitävät sormensa ristissä, että Andre Iguodala on sivussa mahdollisimman pitkään. Vuoden 2015 finaalien MVP on sivussa ainakin ensimmäisen ottelun ja se tuo hieman apuja Clevelandille. Iguodalan monipuolisuus sekä hyökkäys- että puolustuspelaamisessa, on iso lovi paikattavaksi.

Golden Staten tulivoima on niin valtava, että sitä on vaikea pysäyttää. Houston siinä melkein onnistui, mutta toisaalta Houstoninkin rosteri on kovempi kuin Clevelandin. Finaalit ovat kuitenkin aina finaalit ja ne ovat oma maailmansa.

Finaalit pyörähtävät käyntiin ensi yönä Suomen aikaa kello 4.00 ja ottelu on nähtävissä suorana lähetyksenä Ruudussa.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta