Susijengin eläimellinen puolustus poiki ensin jatkoajan ja sen jälkeen 69-76 (38-37) -jatkoaikavoiton Virosta valmistavassa maaottelussa Saku Suurhallissa, Tallinnassa.

Läpi päätösneljänneksen Susijengi oli kiri päällä, kun virolaiset pitivät hyppysissään kymmenen pisteen hujakoilla olevaa johtoa. Varsinaisen peliajan loppumetreillä, kolme minuuttia ennen summeria, Shawn Huff tasoitti pelin hetkeksi vapaaheittoviivalta, kunnes pari minuuttia myöhemmin Carl Lindbom vetäisi eron kahteen 63-61.

Kellon tikittäessä kohti nollaa Suomen puolustus haki riiston, Fiifi Aidoon heittoyritys meni ohitse, mutta hyökkäyslevypalloon rynni Susijengi-debytantti Mikael Jantunen, jota rikottiin kahden vapaaheiton arvoisesti. 18-vuotias nuorukainen heitti ensimmäisen ohi, toisen konkarin elkein myös tahaltaan ohitse ja hyökkäyslevypallon noukki Alexander Madsen, joka tasoitti ottelun jatkoajalle.

Bonusajalla Susijengin sama rakkikoiramainen puolustus jatkui pakottaen kotijoukkueen hätäisiin ratkaisuihin kerta kerran jälkeen. Korintekovastuun kantoi ensin kippari Huff, joka pisti tavaramerkiksi nousseen kääntöhyppyheittonsa sisään ja Aidoo, jonka pää ei kylmennyt hänen kolmannessa miesten maajoukkueottelussaan.

Aidoo oli pitkine raajoineen kaikkialla puolustuksessa, ohitti koko Viron puolustuslinjan lay-upiin ja hetkeä myöhemmin venytti eron vapaaheitoilla neljään pisteeseen 65-69. Vapaaheitot ja Jantusen and one -nosto korin alta viimeistään tekivät Suomen voitosta selviön.

Suomi kohtaa Viron uudelleen maanantaina 25.6. Helsingissä.

Lähde: Basket.fi.