Susijengi saa varoa Viroa vastaan omia aseitaan – ”Fyysinen joukkue, joka ei kontakteja kaihda”

© Kuva: Salttu Forsström

Susijengi kohtaa MM-karsintojen kenraaliottelussaan maanantaina Helsingissä Viron, joka laittoi suomalaiset tiukoille viime torstaina Tallinnassa pelatussa ottelussa.

Viro hallitsi torstaina ottelua kolme neljännestä, mutta hyvän loppukirin jälkeen Suomi venytti ratkaisun jatkoajalle ja meni menojaan 76-69-voittoon.

Virolainen koripallo on perinteisesti luottanut samoihin hyveisiin kuin susikoripallo – pienet pelaajat puolustavat aktiivisesti ja fyysisesti koko kentällä, painostavat palloa, juoksevat nopeisiin vastahyökkäyksiin ja heittävät herkeämättä kolmoskaaren takaa. Viro pyrkiikin horjuttamaan Susijengiä pitkälti samalla kaavalla kuin Susijengi on käynyt isompiensa kimppuun viimeisen kahden vuosikymmenen aikana.

– Viro pelaa aktiivisesti koko kentällä ja laittaa painetta takamiehille. Kyseessä on nuori, fyysinen joukkue, joka ei kontakteja kaihda, Susijengin apuvalmentaja Jukka Toijala luonnehtii maanantai-illan vastustajaa.

Viro-koriksen edellinen sukupolvi Janar Taltsista Kristjan Kanguriin on vähitellen vetäytymässä maajoukkuetoiminnasta, joten Virolla on käynnissä sukupolvenvaihdos. Helsinkiin saapuvan joukkueen kokeneimmat pelaajat ovat 28-vuotiaat Siim-Sander Vene ja Kristjan Kisting.

Viron koripallon nykytilasta kiinnostuneille maanantai antaa mahdollisuuden nähdä nousevaa virolaista koripallosukupolvea, jota edustavat Espanjassa ja Saksassa ammattilaisoppia ammentavat vuonna 1999 syntyneet Sander Raieste ja Kristian Kullamäe sekä viime kaudet Yhdysvaltojen NCAA-liigassa viihtynyt korinaluspelaaja Maik-Kalev Kotsar.

– Kannattaa myös seurata Viron takakentän (Kullamäe, Veideman) taistelua meidän vastaavaamme vastaan, Toijala jatkaa.

– Tavoitteenamme maanantain ottelussa on löytää kansainvälinen pelitempo ja kasvattaa kollektiivista itseluottamusta.

Susijengi ja Viro kohtaavat Hartwall Arenalla maanantaina 25.6. klo 18.30 alkaen. Yle TV1:n suora lähetys ottelusta käynnistyy klo 18.30.

Lähde: Basket.fi.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.