20-vuotiaille kirvelevä tappio – ”Nuoret miehet heittävät itsensä likoon”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue jäi hitusen parempaa heittopäivää vajaaksi Kreikan kaadosta Dubrovnikin helteessä 54-58 (28-30).

Kroatiassa kovatasoisessa valmistavassa turnauksessa Suomi pelasi tasapäittäin kreikkalaisia vastaan. Helteisen Dubrovnikin pelihallin sisällä lämpötila lähenteli viittäkymmentä astetta ja molemmat joukkueet takertelivat heittopelinsä parissa.

Neljä minuuttia ennen loppua Edon Maxhunin kolmonen toi Sudenpennuille kahden pisteen johtoaseman, mutta Kreikka vastasi omilla onnistumisillaan. Viimeisillä minuuteilla Suomella riitti tontteja joko tasoitukseen tai ohitse, mutta hikiset pallot kolisivat koriraudoissa.

– On etuoikeutettua olla mukana nuorten maajoukkuetoiminnassa. Kiva nähdä, kun nuoret miehet heittävät itsensä likoon ja toteuttavat harjoiteltuja asioita kansainvälisellä pelitempolla. Se lämmittää valmentajan mieltä, päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoi.

Suomelle osui kehno heittopeli, kun kolmoset upposivat vain 7/31 (22%). Kolmostakkuilun lisäksi suomalaisten Akilleen kantapääksi kostautuivat virheet, kun kreikkalaiset kykenivät kalastamaan vihellyksen haperastakin käsikosketuksesta. Suomi ammensikin päävalmentaja Lehtosen mukaan runsaasti oppia ottelusta.

– Teemana oli tehdä halutut asiat niin kovalla tempolla, että pystymme arvioimaan, että toimiiko se. Pelaajat vastasivat huutoon ja nyt meillä on huomiseksi parikymmentä klippiä parannettavia asioita.

– Neljännellä jaksolla, kun peliä ratkaistiin, niin kreikkalaiset veivät irtopallot meidän käsistä ja huomasimme, että meillä ei riitä pallonhallinnat voittaa peliä.

Nihkeäkorisessa ottelussa Suomen etevimmät pistetehtailijat olivat Elias Valtonen (14/6), Edon Maxhuni (12/8/4 syöttöä) ja Hannes Pöllä (7/11).

– Huomisen kehityskohde on saada Pöllälle enemmän puhtaita pallonkosketuksia korin läheisyyteen.

Suomi kohtaa sunnuntaina 1.7. isäntäjoukkue Kroatian.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.