Bosnia-Hertsegovina joutuu tulemaan toimeen ilman yhtä sen tähtipelaajaa syksyn MM-karsintaotteluissa, kun Euroliigaan selvinnyt Buducnost ei päästänyt takamies Nemanja Gordicia maajoukkueen mukaan.

Bosnia-Hertsegovinan joukkueenjohtaja Sinisa Kovacevicin mukaan pelaaja olisi ollut halukas liittymään maajoukkueen matkaan.

– Nemanja Gordic sanoi saapuvansa maajoukkueleiritykselle 9.9., mutta ikävä kyllä hän ei ole tulossa. Ei siksi, etteikö hän haluaisi, vaan siksi, ettei Buducnost päästä häntä, Kovacevic toteaa Eurohoops-sivuston mukaan bosnialaiselle sportspot.ba:lle.

Buducnostin päätöksestä tekee omituisen se, että se on kyllä päästänyt muita pelaajiaan maajoukkueiden käyttöön. Ranskan Edwin Jackson, Montenegron Nikola Ivanovic, Petar Popovic, Suad Sehovic ja Filip Barovic saivat liittyä maajoukkueidensa mukaan.

– He ovat hyvin väärässä Buducnostissa. En voi ymmärtää näiden ihmisten käytöstä. He vaativat hänen jäämistään seuraan ja kieltävät häntä pelaamasta, kun muut saavat pelata, Kovacevic jyrisi.

Gordicin poissaolo jättää Bosnian takakentälle ammottavan aukon, sillä hän on joukkueen ehdoton ykköstakamies.

– Olemme alimiehitettyjä pelintekijän osastolla eikä meillä ole ketään, joka voisi korvata hänet, murehti Kovacevic.