Susijengin laiturille uusi osoite – ”Paras skenaario minulle tässä vaiheessa uraani”

© Kuva: fiba.com

Kokenut Susijengi-laituri, viime kaudella Liettuan ja Kroatian pääsarjoissa pelannut Tapiolan Hongan kasvatti Carl Lindbom, 26, jatkaa uraansa Puolassa. 206-senttisen Lindbomin uusi työnantaja on viime keväänä Puolan liigan puolivälieriin edennyt Rosa Radom.

Lindbom kartoitti markkina-arvoaan kärsivällisesti koko kesän ja alkusyksyn, kunnes viikko sitten alkoi tapahtua. Taivuttuaan joensuulaista Kataja Basketia vastaan FIBA Europe Cupin karsinnoissa Rosa Radom otti yhteyden Lindbomin agenttiin ja lauantaiaamuna Lindbom lensi Puolaan vasta allekirjoitettu sopimuspaperi käsissään.

– Sopimustarjouksia tuli Euroopasta kesän aikana jonkin verran mutta ei sellaisia, joiden vuoksi olisi kannattanut lähteä Suomesta, Lindbom kertoo kesän neuvotteluasemistaan Koripalloliiton tiedotteessa.

– FIBA Europe Cupin karsintojen jälkeen minua viime kaudella Kroatiassa valmentanut Vladimir Krstic kehui minua Radomin päävalmentajalle, entiselle pelitoverilleen Wojciech Kaminskille. Agenttini välityksellä yhteys syntyi nopeasti ja nyt ollaan Puolassa.

Puolan liiga sijoittuu eurooppalaisen koripallokartan ylempään keskiluokkaan ja sen parhaat joukkueet pelaavat perinteisesti Eurocupissa ja FIBA:n Mestarien Liigassa. Rosa Radom ylsi viime keväänä Puolan puolivälieriin asti, mutta karsiutui ottelusarjassa Zielona Goraa vastaan.

– Nähdäkseni Puolan liiga ja Rosa Radom on paras skenaario minulle tässä vaiheessa uraani, Lindbom arvioi.

– Puolan liiga on kovatasoinen, siellä pelataan fyysistä taitokoripalloa ja minulle on luvassa merkittävä rooli pudotuspelitason joukkueessa, joka on viime vuosina hakenut menestystä mm. voittamalla vuoden 2016 Puolan cupin mestaruuden.

Lindbom ja Rosa Radom aloittavat kautensa Puolan liigassa lauantaina vieraskentällä Ostrowia vastaan. Suomalaisille tuttu pelaaja Rosa Radomin joukkueessa on ToPon kevään 2010 Korisliigan hopealle siivittänyt Obie Trotter.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.