Erik Murphy ja Shawn Huff olivat Frankfurt Skylinersin sankareita, kun joukkue avasi taipaleensa EuroCupissa maukkaalla jatkoaikavoitolla Torinosta. Petteri Koposen Bayern München jatkaa puhtaalla pelillä Bundesliigassa ja Gerald Lee Junior debytoi vahvasti uuden seuransa Ironi Ness Zionan riveissä.

Frankfurt voitti trillerissä Torinon niukasti 88-85 (75-75, 45-37). Murphy oli isossa roolissa viimeistellen kentän korkeimman pistemäärän 19. Torino aloitti ottelun vahvasti ja johti ensimmäisen neljänneksen lopulla jo kahdeksalla pisteellä, mutta Murphyn kolmen pisteen heitto 41 sekuntia ennen loppua toi Frankfurtin takaisin peliin mukaan. Suomalaiskaksikko oli isossa roolissa myös 1,5 minuuttia ennen loppua, kun Torino johti pisteellä ja Murphy löysi Huffin kulmasta vapaana eikä Susijengin kippari erehtynyt bonusviivan takaa ja nosti Frankfurtin johtoon. Huff sai kunnian myös sinetöidä voittolukemat vapariviivalta pari sekuntia ennen loppua.

– Tärkein asia oli tietenkin voitto ja onneksi saimme sen, sillä peli ratkesi vasta viime hetkillä ja oli aika värikäs. Pelasin hyvin, mutta tärkein asia oli kuitenkin joukkueen voitto. Joukkueemme puhaltaa yhteen hiileen ja joka pelissä voi nousta uusi ratkaisija. Uskon, että pystymme parantamaan tästä entisestään ja minulla on hyvä tunne tästä joukkueesta. Tästä on hyvä jatkaa, Murphy kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Myös päävalmentaja Gordon Herbert kehui Murphyn panosta ottelussa.

– Mielestäni Murphy pisti kovia heittoja toisella neljänneksellä ja sai meidät vauhtiin. Saimme hyvän flow’n ja se oli meille avainasia, Herbert totesi lehdistötilaisuudessa.

Murphy urakoi pisteidensä lisäksi neljä levypalloa, kaksi syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa. Huff ei jäänyt iltapuhteessaan juuri heikommaksi 14 pisteen, kahdeksan levypallon, kolmen syötön, riiston ja kahden torjunnan saldollaan. Murphy teholuku 22 oli myös ottelun korkein yhdessä Torinon Jamil Wilsonin kanssa.
Ottelutilastot

Samassa lohkossa Frankfurtin kanssa pelaava Sasu Salinin Malaga aloitti EuroCupinsa 72-80 (36-34)-tappiolla Rytas Vilnalle. Malagan kohtaloksi koitui viimeinen neljännes, kun kotijoukkue nousi rinnalle ja ohi vieden päätösneljänneksen 26-17. Salin merkkautti kaksi pistettä ja kaksi levypalloa.
Ottelutilastot

Alkukaudesta loukkaantumisesta kärsinyt Gerald Lee Junior debytoi vahvasti Ironi Ness Zionan riveissä, kun israelilaisjoukkue kaatoi FIBA Europe Cupin ottelussa romanialaisen Cluj Napocan 91-78 (54-39). Lee pyöritteli 17 minuutissa 12 pistettä, viisi levypalloa, syötön ja riiston.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa Petteri Koposen edustama Bayern München otti kotonaan 79-66 (38-26)-voiton Vechtasta. Koponen operoi ottelussa yhdeksän pistettä, levypallon ja kaksi syöttöä. Bayern on voittanut molemmat ottelunsa.
Ottelutilastot

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim Merlins sen sijaan taipui kotikentällään niukasti Diessen 46ersille 90-92 (40-52). Crailsheim on hävinnyt molemmat ottelunsa tämän kauden Bundesliigassa.
Ottelutilastot