Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla LEB Orossa nähdään tällä kaudella kaksi suomalaista ja vieläpä samassa joukkueessa. Viime kaudella LEB Orossa Ourensen riveissä pelannut Roope Ahonen, 28, teki tällä kaudella sopimuksen Oviedon kanssa ja hän sai seuraa Matti Nuutisesta, 28.

Ahosen viime kausi Ourensessa oli vaiherikas, kun joukkue kamppaili häntäpäässä koko alkukauden, mutta vuodenvaihteessa kurssi kääntyi ja joukkue hinasi itseään lähemmäs pudotuspelejä. Lopulta se joutui kuitenkin nuolemaan näppejään jääden ulos pudotuspeleistä.

Jos Ourense taisteli sarjan häntäpäässä, niin Oviedoa povataan sarjan kärkitaisteluun. Viime vuonna Oviedo sijoittui runkosarjassa neljänneksi, mutta nousutaistelu tyssäsi heti pudotuspelien avauskierroksella.

– Ajattelin, että jos jään Espanjaan, niin haluan parempaan joukkueeseen, joka taistelee kärkikahinoissa. Valmentaja ja seura saivat ylipuhuttua minut tänne ja he ovat rakentamassa tänne nousevaa ja kehittyvää joukkuetta, Ahonen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Ahonen on nauttinut alustaan entisen Espanjan maajoukkuepeluri Javi Rodriguezin alaisuudessa.

– Kaikki on tietenkin vielä alkuvaiheessa, mutta pelisysteemiin ja valmentajaan olen ollut todella tyytyväinen. Hän pelasi urallaan omaa pelipaikkaani, joten hän pystyy varmasti auttamaan minua myös sillä saralla. Joukkue näyttää kaikin puolin hyvältä ja innokkaana odotellaan kauden alkua. Minulle on tarjolla johtava rooli ja iso vastuu.

Oviedo ei ole koskaan pelannut Espanjan pääsarjassa, mutta on kolkutellut sen portteja jo useampana vuonna. Ahonen uskoo tällä kaudella joukkueen nousumahdollisuuksiin.

– Meillä on joukkueessa tosi hyvät espanjalaiset, jotka ovat pelanneet korkealla tasolla ja muutenkin tosi kokenut joukkue. Jos pysymme terveenä, niin meillä on kilpailukykyinen joukkue. Kun löydämme yhteisen sävelen, niin meillä on tosi hyvät mahdollisuudet menestyä, ennakoi Ahonen.

Oman lisänsä kauteen tuo Nuutisen liittyminen joukkuekaveriksi.

– Onhan se hieno juttu, että yksi parhaista kavereista tulee samaan joukkueeseen. Kyllähän se helpottaa aina sekä kentällä että sen ulkopuolella, että on tuttu kaveri mukana. Tosi siisti kausi tulossa siinäkin mielessä, että ensimmäistä kertaa Suomen rajojen ulkopuolella minulla on suomalainen joukkuekaveri.

Nuutisella alkaa urallaan neljäs etappi ulkomailla, kun Kreikan, Ranskan ja Romanian jälkeen edessä on Espanja.

– Tähän asti olen tykännyt paljon. Tämä on taas uusi maa ja pelillisesti taas erilainen sarja kuin missä olen aiemmin pelannut. Treeneissä on menty tosi kovaa ja valmentaja on hyvin vaativa, mikä sopii minulle. Peleissä on vauhtia, mutta myös paljon taktisia asioita, ettei täällä vain juosta päästä päähän, Nuutinen kertoo ensitunnelmistaan.

Nuutinen tunnetaan monikäyttöisenä pelaajana, jonka panos ei aina näy tilastolakanalla. Viime kaudella romanialaisessa Pitestissä pelatessaan hänelle lankesi erikoistehtävät puolustuksessa, mutta Oviedossa hän pääsee käyttämään myös hyökkäysaseitaan.

– Luvassa on isoa roolia kummassakin päässä. Valmentaja on sellainen, joka on halunnut joukkueeseen nimenomaan joukkuepelaajia eikä pisteiden vastuu rajoitu vain parille pelaajalle, vaan ne jakautuvat aika tasaisesti koko joukkueelle. Kaikki pelaajat ovat siinä samalla viivalla. Viime kaudella oma roolini oli lähinnä puolustuspäässä eikä hyökkäyksessä tullut paljon vastuuta, mutta nyt ne ovat enemmän tasapainossa.

Ahosen tavoin Nuutisen mielestä Oviedolla on edellytykset taistella noususta.

– Joukkue on ollut nousujohteinen viime vuosina ja tavoite on pelata pääsarjassa. Jos joukkue pystyy terveenä, niin meillä on mielestäni siihen hyvä sauma. Meillä on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta ja tähän asti kaikki on vaikuttanut hyvältä. Kausi on kuitenkin pitkä.

Ranskassa Roannessa pelatessaan Nuutinen pelasi yhdessä Antti Kanervon kanssa ja nyt joukkuekavereista löytyy Ahonen. Turusta ja Salosta lähtöisin olevat kaverukset ovat jo ehtineet aiheuttaa hämmennystä joukkueen keskuudessa.

– Valmentaja naureskelee harjoituksissa, kun treeneissä kuuluu Varsinais-Suomen murretta ja hänkin haluaa oppia suomea, jotta tietää mistä me puhumme. Siitä on hyötyä, että pystymme nopeasti sopimaan joistain asioista kentälle ilman, että kukaan muu ymmärtää mistä puhumme. Se on selkeä etu.

Oviedo aloittaa kautensa lauantaina 6.10. kotiottelulla Bilbaota vastaan.