Perjantainen Karhubasket-ottelu Kauhajoella jäi KTP-Basketin amerikkalaisen laitahyökkääjän Matt Williams jr:n (25 vuotta/196 senttiä) viimeiseksi vihreä-valkoisessa peliasussa. Mies on pyytänyt eroa joukkueesta. Yllättävään lähtöön hän on ilmoittanut ”perhesyyt”.

”Perhesyyt” ovat Williamsin agentin mukaan perheenlisäys, jota odotetaan toukokuussa.

Williams pelasi KTP:ssa 20 ottelua ja teki niissä keskimäärin 14,7 pistettä. Merkittävä osa pinnoista syntyi kolmen pisteen heitoilla. Hän yritti bonusrajan takaa 163 kertaa ja onnistui 63 kertaa (osumaprosentti 38,7). Kauhajoella perjantai-ilta oli keskimääräistä parempi: 9 yritystä/5 onnistunutta, osumatarkkuus 55.

Williams tuli Kotkaan melkoisen kohun saattelemana. Edelliskaudella kolme ottelua NBA:ssa Miami Heatin paidassa tekivät hänestä vähintäänkin ihmemiehen. Alku ei ollut kuitenkaan helppo, peli ei kulkenut, ja sopimus oli jo katkolla.

Alkukausi oli vaikea koko joukkueelle. Marraskuun alussa palaset alkoivat kuitenkin loksahdella paikalleen, ja Williamskin löysi oman roolinsa.

KTP-Basketin puheenjohtaja Jyrki Lindström on harmissaan pelaajan äkkilähdöstä.

– Emme olisi halunneet tätä, mutta nyt on vain hankittava uusi mies tilalle, Lindström toteaa kotkalaisten sivuilla.

KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminenkin on murheellinen.

– Joukkue on kauden vanhetessa kasvanut yhteen, pelaajat ovat oppineet tuntemaan toistensa vahvuudet ja he ovat pelanneet sen mukaisesti, kehuu Kaminen.

Kotkan koutsi olisi halunnut mennä samalla miehistöllä kauden loppuun asti.

– Vaihtamalla eivät miehet aina parane. Sellaista me jo harkitsimme, että otamme myöhemmin keväällä viidennen vahvistuksen loukkaantumisten varalle, mutta nyt ne suunnitelmat menivät uusiksi, selvittää Kaminen.

KTP:n seuraava ottelu Korisliigassa on perjantaina 11. tammikuuta Kouvolan Kouvoja vastaan Steveco Areenalla. Ennen sitä, ensi tiistaina (8.1.), kotkalaiset pelaavat kotisalissa Suomen cupia vieraanaan kakkosdivisioonalainen Koiviston Kipinä Äänekoskelta.