Euroliigan pelaajat tähdittävät Venäjää Susijengiä vastaan

© Kuva: fiba.com

Asetelmat Susijengin ja Venäjän MM-karsintahuipennukseen ovat kutkuttavat. Venäjä kuroi marraskuun lopussa Susijengin selvän kotijohdon kahden pisteen voitokseen ja lähtee sunnuntain ratkaisevaan otteluun ennakkosuosikkina kotiyleisönsä edessä. Susijengi puolestaan hakee horjutusmahdollisuuttaan tutusta haastajan asemasta.

Susijengin apuvalmentaja Mikko Larkaksen mukaan joukkueen pelisuunnitelma toimi verrattain hyvin marraskuun ottelussa Espoo Metro Areenalla.

– Meillä oli kotimatsissa periaatteessa oikeat rakennepalikat, joista lähteä kasaamaan suunnitelmaa sunnuntaille. Joukkuepuolustuksemme oli hyvää ja saimme lopussa riittävät heitot ilmaan, vaikka emme saaneetkaan niitä koriin, Larkas pohtii Koripalloliiton tiedotteessa.

– Marraskuussa Venäjä voitti meidät ennen kaikkea yksilösuorituksillaan Dmitri Kulagin etunenässä. Meidän on pystyttävä sunnuntaina vastaamaan Venäjän yksilöiden korintekouhkaan paremmin kuin viimeksi.

Marraskuun MM-karsintaottelussa Susijengi oli kuskin paikalla tukevasti runsaat kolme neljännestä. Niin kauan kuin pelin tempo pysyi korkeana, Susijengi hallitsi. Kun Venäjä sai susihyökkäyksen sumppuun ja pääsi käynnistämään omia siirtymähyökkäyksiään, tahtipuikko siirtyi heille.

– Edelleen huolellisuus ja kärsivällisyys ovat avainasemassa. Ei saa ryhtyä hätiköimään. Pystypainiksi emme myöskään saa peliä päästää, jatkaa Larkas.

Venäjällä on Permissä tukenaan täysi kotiyleisö ja joukkuetta vahvistaa entisestään Euroliigan tähtisikermä Moskovan TsSKA:n päätös lähettää parhaat pelaajansa sunnuntain karsintaotteluun. Larkas ei ole kuitenkaan olosuhteista huolissaan.

– Paineet on Venäjällä ja vuosien aikana on nähty, että Venäjällä on toki rutiinia hakea isoja voittoja mutta myös taipumus hajota paineessa. Meille sopii haastajan asema paremmin kuin hyvin.

Susijengin on voitettava ottelu kolmella pisteellä edetäkseen Kiinan MM-kisoihin.

Tarkkaile heitä – Coach Larkaksen tärpit

Dmitrii Kulagin (197 cm/26 v): ”Tappoi meidät viimeksi. Iso, vahva ja monipuolinen takamies. Meidän on vastattava viime ottelua paremmin siihen, jos Kulagin hakeutuu korin alle pienempää puolustajaa vastaan.”

Andrei Vorontsevitsh (207/31): ”Maajoukkuetasolla erittäin kokenut ja taitava iso pelaaja. Jos pelaa vitospaikalla kuten edellisessä ottelussa, aiheuttaa puolustuksellemme isoja haasteita hyvänä heittäjänä.”

Nikita Kurbanov (202/32): ”Euroopan parhaita kolmospaikan pelaajia. Kurbanov ja Kulagin on ehkä Euroopan fyysisin 2-3-paikkojen duo. Kurbanov osaa heittää ja viimeistellä lähempää koria, viimeksi käytti palloskriinitkin hyödykseen.”

Dmitri Hvostov (190/29): ”Isossa roolissa. Hyvä pelinjohtaja, osaa tehdä pisteitäkin. Vähän arvaamaton luonne: joko johtaa joukkuettaan tai levittelee käsiään. Viimeksi onnistuimme häntä vastaan.”

# Nimi Pituus Syntynyt Seura
4 Jevgeni BABURIN 190 1987 Nizhni Novgorod (RUS)
7 Vitali FRIDZON 195 1985 Lokomotiv Kuban (RUS)
8 Vladimir IVLEV 207 1990 Lokomotiv Kuban (RUS)
9 Ivan UHOV 193 1995 Moskovan TsSKA (RUS)
11 Semen ANTONOV 203 1989 Moskovan TsSKA (RUS)
13 Dmitri HVOSTOV 190 1989 Lokomotiv Kuban (RUS)
14 Nikita BALASHOV 207 1991 Lokomotiv Kuban (RUS)
20 Andrei VORONTSEVITSH 207 1987 Moskovan TsSKA (RUS)
21 Stanislav ILNITSKIJ 202 1994 Lokomotiv Kuban (RUS)
22 Dmitrii KULAGIN 197 1992 Lokomotiv Kuban (RUS)
41 Nikita KURBANOV 202 1986 Moskovan TsSKA (RUS)
51 Petr GUBANOV 208 1987 BC Himki (RUS)

Päävalmentaja Sergei BAZAREVITSH
Valmentaja Sergei BYKOV
Valmentaja Sasa GRUJIC

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.