KTP hankki alkukaudesta Korisliigassa pelanneen amerikkalaisen

KTP-Basket on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen amerikkalaiskoripalloilija Diante Baldwinin (24 vuotta/180 senttiä) kanssa.

Ketään ei aiemmasta jenkkikvartetista (Donte Thomas, Tyrell Nelson, Kevin Langford, Jalen Jackson) irtisanota. Baldwinin rooli on olla varamies esimerkiksi loukkaantumistapauksissa. Korisliigan säännöthän sallivat vain neljän ulkomaalaisvahvistuksen yhtäaikaisen peluuttamisen.

KTP-Basketin nokkamiehet ovat jo jonkin aikaa valmistelleet varamiespalveluun tukeutumista. Puheenjohtaja Jyrki Lindström antoi valmentajatroikalle luvan etsiä vara-amerikkalaista, ja viikonvaihteessa haku tuotti sitten tulosta.

Diante Baldwin on jo entuudestaan tuttu kotkalaisille. Hän pelasi loka-, marras- ja joulukuussa Salon Vilppaassa 17 Korisliigan ottelua joista kaksi KTP:takin vastaan. Vuoden vaihteessa Baldwin sai tehdä Vilppaan rosterissa tilaa maanmiehelleen Jack Gibbsille (24/183). Salosta kantautuneiden tietojen mukaan suurin yksittäinen syy jenkkivaihdokseen löytyi Baldwinin puolustustilastoista, jotka olivat heikoimmat Vilppaan takamiehistä.

Seitsemässätoista pääsarjaottelussaan Vilppaassa Baldwin pelasi noin 25 minuuttia 10,7 pisteen, 5,4 levypallon ja 3,2 koriin johtaneen syötön keskiarvoilla.

Diante Baldwinissa yhdistyy pari tekijää, jotka helpottavat KTP:n rekrytointia. Ensinnäkin mies on jo pelannut kolme kuukautta Suomessa eikä häntä tarvitse ensimmäiseksi opettaa täällä “talon tavoille”. Ja toiseksi, Vilpas on jo maksanut Baldwinista erilaisia lisenssejä ja pelilupia tuntuvalla summalla, eikä KTP:n tarvitse enää huolehtia sellaisesta rahaliikenteestä.

Baldwin matkusti vuodenvaihteessa Yhdysvaltoihin odottamaan mahdollista uutta pestiä. Sellainen on nyt tulossa, ja koripallotyöläinen on valmis hyppäämään Finnairin koneeseen heti, kun niin sanotaan.

– Vielä ei Baldwinille ole lentolippua hankittu. Hän saapuu Suomeen mahdollisesti ensi viikolla, kertoi Lindström kotkalaisten sivuilla.

Lähde: KTP:n kotisivut

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…