Helsinki Seagullsin ja joukkueen perustamisesta lähtien päävalmentaja toimineen Mikko Larkaksen tiet eroavat tämän Korisliiga-kauden päätyttyä.

Kuusi vuotta Lokki-miehistön päävalmentaja toimineen Larkaksen alaisuudessa Seagulls onnistui voittamaan 1-divisioonan ja nousemaan Korisliigaan, jossa menestystä on tullut kahden peräkkäisen pronssimitalin muodossa kausilla 2016-2017 ja 2017-2018.

– Olen toiminut Helsinki Seagullsissa kuusi vuotta päävalmentajana. Tulin ”taloon” silloin, kun nimeä ei edes ollut vielä päätetty ja toimintaa vasta käynnistettiin. Sauli Silvonen rekrytoi silloin minut Tapiolan Hongasta Helsinkiin ja lähdin heti innolla mukaan. Nousu Miesten 1 divisioonasta varteen otettavaksi Korisliigan mitalisuosikiksi on ollut kovan työn tulos ja siihen olen joka päivä antanut itsestäni kaiken mitä olen osannut, Larkas muistelee kuluneita vuosia Seagullsissa seuran tiedotteessa.

– Sopimukseni umpeutuu tähän kauteen ja seura on päättänyt, että nyt on oikea aika etsiä uusia tuulia. Jatkan sopimuskauden loppuun päävalmentajana ja tavoitteena on voittaa jokainen peli. Oma tulevaisuus on vielä hämärän peitossa, mutta lähden kohti tulevaa erittäin motivoituneena ja merkittävästi kokeneempana valmentajana. Yhteinen matka siis jatkuu vielä. Toivottavasti mahdollisimman pitkälle kevääseen, Larkas jatkaa.

Helsinki Seagulls haluaa jo tässä vaiheessa kiittää Larkasta jo ennakkoon kovasta työstä ja vahvasta ammattitaidosta, jonka kuusivuotinen päävalmentaja on antanut koko Helsinki Seagullsin organisaatiolle.

– Päätös ei ollut helppo, sitä on kypsytelty pidemmän aikaa. Lopulta koettiin Seagullsin kannalta tärkeäksi nähdä myös millaiseksi Gulls voi rakentua toisenlaisen päävalmentajan ohjauksessa. Arvostamme Mikkoa valmentajana ja ihmisenä, olemme kulkeneet pitkän polun yhdessä ja saaneet aikaiseksi paljon hienoja asioita; nousu Divarista Korisliigaan, kaksi SM-pronssia ja mahtavaa junioreiden kehitystä esim. Ricky Waxlaxin ja Jesper Granlundin kanssa. Tämän kauden jälkeen on kuitenkin aika kiittää Mikkoa ja jatkaa uusille urille. Seuraavan päävalmentajan etsiminen on jo oikein hyvässä vauhdissa, kommentoi Seagullsin hallituksesta Janne Kulvik.