Tapiolan Honka vei finaalisarjan voiton suvereenisti kolmessa ottelussa ja Helmi Capitals joutui viime kevään tapaan tyytymään himmeämpään mitaliin. Honka vei ratkaisevan finaaliottelun selkeästi numeroin 83-52 (40-35).

Honka lähti hakemaan ratkaisevaa voittoaan ja samalla naisten I divisioonan mestaruutta vahvalla pelillä heti alusta lähtien, mutta finaalivastus Capitals otti komennon toisessa erässä ja onnistui kuromaan eroa umpeen.

– Tulimme hyvin latautuneena otteluun, mutta hukkasimme rytmin hetkellisesti toisella neljänneksellä. Toisella puoliajalla pääsimme juoksemaan kenttää paremmin tiivistyneen puolustuksen ansiosta, Hongan valmentaja Kimmo Kujansivu kuvailee Koripalloliiton tiedotteessa.

Puoliajan jälkeen kotijoukkue ryhdistäytyikin toden teolla aiheuttaen Capitalsin hyökkäyspelille suuria vaikeuksia. Honka vei kolmannen erän nimiinsä lukemin 24-4 ja neljäs erä olikin voiton varmistelua. Mainiota joukkuepeliä esittänyt Honka voitti ratkaisevan loppuottelun lukemin 83-52 (40-35).

Koko pudotuspelien ajan vakuuttavasti esiintynyt Honka-juniori Henna Sandvik oli jälleen hyvällä pelipäällä pussittaessaan kotijoukkueelle 15 pistettä 15 peliminuutissa. Jemina Airaksinen (13/11) teki tärkeää työtä kentän molemmissa päissä Minna Malin (12/8/4s) ja Annika Hyttisen (11/4) laittaessa pallot sisään hyvällä prosentilla. Helmi Capitalsin riveistä erottui kovan urakan tehnyt sentteri Emmi Järn (14/7).

– Seuran vanhimmat tyttöjuniorit ovat tehneet paljon yhteistyötä kauden aikana, minkä ansiosta meillä on ollut laadukas joukkue kasassa jokaisessa ottelussa, Kujansivu iloitsee.

Mestaruuden myötä Tapiolan Hongalle avautuu mahdollisuus hakea ensi kaudeksi paikkaa naisten Korisliigassa.