Suomen koripalloliiton puheenjohtajana 2013-19 toiminut Antti Zitting, 63, on valittu ensimmäisenä suomalaisena kautta aikain FIBA:n hallitukseen. Zittingin valinta tehtiin Kiinan MM-kisojen yhteydessä järjestetyssä FIBA:n maailmankongressissa.

Aiemmin Zitting on aiemmin toiminut FIBA:n alueellisessa Euroopan hallituksessa, jossa hän jatkaa kutsuttuna ylimääräisenä jäsenenä jatkossakin.

FIBA:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi nimettiin malilainen Hamane Niang. Hän seuraa tehtävässä argentiinalaista Horacio Muratorea. Zittingin ohella Euroopasta Niangin vetämään hallitukseen tulivat valituiksi nelivuotiskaudeksi 2019-23 Carmen Tocala Romaniasta, Jean-Pierre Siutat Ranskasta, Asterios Zois Kreikasta sekä saksalainen taloudenhoitaja Ingo Weiss.

– Antin valinta on paitsi iso sulka hänen omaan hattuunsa myös merkittävä tunnustus koko suomalaiselle koripallolle. Lukuisissa keskusteluissa on tullut selväksi, että kansainvälinen koripalloperhe arvostaa Suomessa tehtyä koripallotyötä hyvin korkealle ja tämän vaikutus valinnan taustalla on varmasti merkittävä. Lisäksi Antti on tehnyt huikeaa työtä FIBA Euroopassa ja kansainvälisissä yhteyksissä omalla suoralla, periksiantamattomalla tavallaan, Koripalloliiton puheenjohtaja Timo Elo kiittää liiton tiedotteessa.

– Tämä on jälleen suomalaiselle korikselle upea mahdollisuus ottaa seuraava askel kansainvälisessä yhteisössä.

Yritysneuvoksen arvonimellä varustettu Zitting toimii parhaillaan myös Suomen Olympiakomitean hallituksessa, johon hänet valittiin vuonna 2017.

Ennen luottamustehtäviään Koripalloliiton johtotehtävissä Zitting kunnostautui lajin parissa erityisesti pelaajana. 205-senttinen ”Iso-Antti” pelasi urallaan 119 miesten maaottelua sekä kymmenen kautta mestaruussarjassa voittaen Panttereiden kanssa SM-kultaa 1980 ja Suomen Cupin 1982.

Zittingillä on taustallaan myös vuosikymmenien kokemus metallialan yrittäjänä Riihimäellä. Hän toimii edelleen hallituksen puheenjohtajana Sacotec-nimisessä yhtiössä, jonka toimitusjohtaja on Antti Zittingin poika, niin ikään maajoukkuekoripalloilijana kunnostautunut Heikki Zitting.