16-vuotiaat tytöt päättivät EM-kisat tappioon – ”Pystymme kilpailemaan kenen tahansa kanssa voitosta”

© Kuva: Ilari Isotalo

16-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisoissa Suomi taipui viimeisessä ottelussaan Saksalle 42-63 (18-35). Tappion vuoksi Suomi sijoittui turnauksessa kymmenenneksi.

Ensimmäisen neljänneksen Sudenpennut pysyi kyydissä, mutta Saksa vei toisen neljänneksen 7-17 ja nousi selkeästi keulille. Suomelta ei enää löytynyt paukkuja voittotaisteluun.

– Emme olleet valmiita pelaamaan ja siitä kannan vastuun mitä. Meillä oli ilmapallo tyhjänä ja minä sallin sen tapahtua, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä otti vastuun Koripalloliiton kotisivuilla.

Suomelta ainoana yli kymmenen pisteen pääsi Klaara Mekkonen (10/3), joka pelasi yhden uransa parhaista otteluista maajoukkueessa.

Kokonaisuudessaan Suomi sijoittui kymmenenneksi ja säilytti A-divisioonapaikkansa myös ensi kesäksi.

– Kun me teemme yhdessä asioita parhaalla kokoonpanolla, parhaalla mahdollisella valmistautumisella ja pelaamme vahvuuksiemme kautta, niin pystymme kilpailemaan kenen tahansa kanssa voitosta, Räikkä aloitti.

– Iso kiitos staffin jäsenille, jotka itseään säästämättä pitivät huolen, että joukkueen peli paranee läpi kesän. Erityiskiitos myös pelaajien vanhemmille, jotka oli saapunut kannustamaan. Heistä oli oikeasti hyötyä koko joukkueelle, Räikkä jakoi kiitosta.

Suomen turnauksen parhaimmistoon kuuluivat Henna Sandvik (13,4) ja Kati Ollilainen (13,2), jotka molemmat sijoittuivat pistekeskiarvoissa turnauksen kymmenen parhaan joukkoon.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut