Kesällä 1+2 -vuotisella sopimuksella Kobriin siirtynyt Antto Nikkarinen on innoissaan, sillä lauantaina on edessä yksi alkukauden kohokohdista, kun Kauhajoen Karhu Basket saapuu Lapualle.

Ottelun lähtökohdat ovat kaikin puolin mielenkiintoiset, sillä Kobrat on aloittanut kauden pirteästi (2 voittoa, 1 tappio), vaikka kapteeni Lauri Toivonen on ollut vielä loukkaantumisen takia sivussa.

Hallitseva mestari Karhu Basket taas on kärsinyt yllättäen kaksi peräkkäistä tappiota, vieläpä kotiparketillaan. Onkin erityisen varmaa, ettei kumpikaan pohjalaisjoukkue halua kauden ensimmäistä paikallisvääntöään hävitä.

Nikkarinen on 12 Korisliiga-kautensa aikana pelannut lukuisia paikallisotteluita. Mikä on erityisesti jäänyt muistoihin?

– Ei sinänsä yhtään yksittäistä peliä tule mieleen, mutta kyllä Kymenlaakson derbyt ovat aina olleet hyviä. Olen vielä pelannut molemmilla puolilla (KTP ja Kouvot), niin tietää, mitä ne ottelut kummallekin merkitsevät. Loimaan-vuosina meillä oli hyviä matseja Pyrintöä vastaan. Ne eivät ehkä ihan derbyjä olleet, mutta kiihkeitä kuitenkin, Nikkarinen kuvailee Koripalloliiton kotisivuilla.

– Pohjanmaan derbyistä olen tietty paljon kuullut, mutta koskaan en ole itse ollut paikalla. Onkin hieno nähdä se meno livenä. Odotan lauantaita jo kovasti.