Kobrien suomalaispelaaja ylsi upeaan saavutukseen Korisliigassa ensimmäisenä suomalaispelaajana

KTP-Basket otti Kotkan illassa kauden kuudennen voittonsa, kun vierailija Lapuan Kobrat kaatui 109–97 (47–48). Kobrien pelintekijä Antto Nikkarinen saavutti ensimmäisenä suomaispelaajana tripla-tuplan Korisliigassa.

Kobrat sai otteluun erinomaisen alun, kun vierasjoukkue ampaisi avausjakson lopulla jo 11 pisteen karkumatkalle.

KTP kuitenkin heräsi ja esitti viimeiset kolme jaksoa loistokasta heittopeliä. Kotkalaiset tulittivat kolmella viimeisellä jaksolla peräti 91 pistettä. Lopulta 28 kolmosestaan KTP upotti yli puolet, 15. Kobratkin hyökkäsi läpi kamppailun varsin hyvin, muttei pystynyt aivan vastaamaan isäntien pistetahtiin.

– Ensimmäisen puoliajan pahin asia oli, että tulimme vain paikalle emmekä voittamaan, KTP-luotsi Tomi Kaminen murisi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Hirveän paljon on edelleen tekemistä. Potentiaalia joukkueessa on, näen kyllä sen. Mutta ei saisi näin paljon tasomme heilahdella.

KTP:n tehokolmikkona kunnostautui Michael Pounds (21/2/2s), JayVaughn Pinkston (21/10) sekä DeAndre Daniels (29/9).

– Tulimme otteluun väärällä asenteella. Valmentaja sanoi meille pari valittua sanaa ja saimme hiljalleen homman taas raiteilleen, Daniels totesi.

Kobrien tehokkaimmat korisukan kuluttajat olivat Reggie Keely (24/5/5s) ja Jordan Capps (21/5). Vaihtopenkiltä tehoja toivat Lauri Toivonen (12/3/2s) ja paluun loukkaantumisesta tositoimiin tehnyt Juho Lehtoranta (8/1/2s).

– Kiva olla täällä taas, Lehtoranta hymyili kasvattajaseuransa kotisalissa.

– KTP pääsi juoksemaan liikaa helppoja pisteitä meidän menetyksistämme. Siihen tämä homma toisella puoliajalla mielestäni ratkaisi.

Kobrien päävalmentaja Ville Turja oli pettynyt joukkueensa puolustustyöskentelyyn.

– Puolustuspäässä teemme edelleen jatkuvasti vääriä valintoja. Meidän perisyntimme on, että ei mennä tarpeeksi lähelle vastustajan heittäjiä. Se on nykypelaajille aivan sama, jos ollaan puolentoista metrin päässä ja laitetaan käsi naamalle vasta heiton jo lähdettyä, Turja harmitteli.

Tiistain ottelussa Kobrien pelintekijä Antto Nikkarinen (13/11/10s) teki Korisliiga-historiaa, kun hänestä tuli ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on onnistunut kasaamaan tilastoihinsa tripla-tuplan. Ottelu oli samalla Nikkariselle 400. runkosarjassa. 28-vuotias Nikkarinen aloitti pääsarjauransa kaudella 2008-09 Espoon Hongan riveissä. Vantaan Pussihukkien kasvatti on pelannut Korisliigaa myös KTP:ssä, Helsinki Seagullsissa, Loimaan Bisonsissa sekä Kouvolan Kouvoissa. Nikkarisella on tilillään myös 38 edustusta Suomen maajoukkueessa.

KTP kohtaa seuraavan kerran hallitsevan mestarin, Karhu Basketin, Kauhajoella Korismaanantain merkeissä. Kobrat saa ensi viikon keskiviikkona vieraita Uudestakaupungista.

Lähde: Koripalloliiton tiedote


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!