Kouvot on solminut pelaajasopimuksen 201-senttisen Kevin Johnson Jr:n kanssa. Kokenut 35-vuotias Johnson on pelannut aiemmin urallaan useiden maiden pääsarjoissa. Viime kaudella sentteri edusti Tampereen Pyrintöä. Johnson saapuu Suomeen vielä alkuviikon aikana.

Kevin Johnson valmistui Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:n kakkostason Humboldt Staten yliopistosta vuonna 2007. Sen jälkeen hän on pelannut ammattilaisena mm. Itävallan, Puolan, Saksan ja Kreikan pääsarjoissa sekä Turkin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kokenut levypallokuningas aloittaa Kouvoissa jo kahdennentoista kautensa ammattilaisena.

Viime kaudella Kevin Johnson pelasi Suomessa edustaen Tampereen Pyrintöä. 42 ottelussa Johnson tilastoi keskimäärin 12.7 pistettä, 11.7 levypalloa, 2.1 syöttöä ja 1.4 riistoa ottelua kohden teholukemalla 22. Johnson oli koko korisliigan ykkönen levypalloissa ja tehokkuustilaston kakkonen. Kahden pisteen heitot upposivat hyvällä 57%:n ja kolmoset 36%:n tarkkuudella. Pyrinnön paidassa sentteri saavutti Suomen Cupissa hopeaa.

Johnson kohtasi viime kaudella Kouvot kuudesti. Sentterin tehot olivat näissä otteluissa 19.7/13.7 ja teholukema 28.3. Kolmoset upposivat maittavalla 43.5%:n tarkkuudella. Kevin lienee siis entuudestaan ainakin osin tuttu pelaaja kouvolalaiselle korisyleisölle.

Johnson paransi viime kaudella otteitaan mitä pidemmälle kausi eteni. Huhtikuun kuudessa ottelussaan tehot olivat 18.8/14.7/2.3/1.5r ja teholukema mainio 30.8. Puolivälierissä Kouvoja vastaan Johnson pelasi kauden parasta peliään. Kolmessa ottelussa kertyi keskimäärin 24.0 pistettä ja 15.3 levypalloa ottelua kohden teholukemalla 34.

– Olen innoissani mahdollisuudesta palata Suomeen pelaamaan koripalloa. Uskon, että joukkueellamme on kovaa työskentelemällä mahdollisuudet menestyä tällä kaudella todella hyvin. Olen kiitollinen tästä mahdollisuudesta ja odotankin jo kovasti paluuta Suomen kentille Kouvojen kannattajat rinnallani eikä minua vastaan kuten viime kaudella, Johnson miettii Kouvojen sivuilla.

Kouvojen päävalmentaja Tuomas Oja on tyytyväinen tuoreeseen vahvistukseen.

– Kevin on kokenut ammattilainen ja tuo meille paljon kaivattuja asioita niin puolustus- kuin hyökkäyspäähän.