Divari-pelaajalle yhden ottelun pelikielto – ”Epäasiallinen ja aggressiivinen käytös erotuomareita kohtaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on määrännyt Tapiolan Hongan Alvar Peltoniemelle yhden ottelun kilpailukiellon epäasiallisesta kielenkäytöstä erotuomareita kohtaan. Koripalloliitto uutisoi kotisivuillaan.

Peltoniemi käyttäytyi epäasiallisesti 12.2. pelatun Miesten I divisioona B:n ottelun Honka-PeU Basket jälkeen. Epäasiallinen ja aggressiivinen käytös erotuomareita kohtaan tapahtui ottelun jälkeen ennen kättelyä, kättelyn aikana ja se jatkui vielä reilusti ottelun päättymisen jälkeen hallin käytävällä, kun erotuomarit poistuivat pelipaikalta.

Kurinpitosääntöjen 4 §:n 1 momentin 4. kohdan mukaan voidaan rangaista sitä, joka liiton, alueen tai seurojen toiminnassa käyttää loukkaavaa tai halveksivaa kieltä tai eleitä, jotka saattavat loukata muita toimintaan osallistuvia henkilöitä tai yleisöä sekä 10. kohdan mukaan, joka liiton, alueen tai jäsenseurojen toiminnassa käyttäytyy lainvastaisesti tai muutoin ilmeisen epäurheilijamaisesti.

Edellä olevan perusteella kurinpitopäällikkö määrää Alvar Peltoniemelle yhden (1) ottelun kilpailukiellon, joka koskee Hongan seuraavaa ottelua 23.2.2020 Karkkila – Honka.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut