YLE: Korisliigajoukkue pahoissa taloudellisissa vaikeuksissa

YLE kertoo kotisivuillaan, että Kaarinan Ura Basketin pelaaminen Korisliigassa ensi kaudella on pahasti vaakalaudalla. Kaarinalaisjoukkue kärsii taloudellisista vaikeuksista eikä seuran tilanne helpottunut sarjan ennenaikaisesta lopusta.

Ura Basketin taustayhtiön VS Basket Oy:n puheenjohtaja Mikko Granströmin mukaan joukkue tarvitsee 70 000-100 000 euroa, jotta se pystyisi pelaamaan Korisliigaa ensi kaudella.

– Sanoisin, että todennäköisyys pelata ensi kaudella Korisliigassa on 70 prosenttia. 30 prosenttia on todennäköisyys, että emme pelaa. Totta kai 30 prosenttia on iso todennäköisyys ja olen varautunut myös siihen, että emme pelaa, Granström kertoo YLE:n sivuilla.

Ura Basketin ongelmat juontavat juurensa viime kauteen ja joulukuussa VS Basket Oy joutui protestilistalle. VS Basket Py on verottajalle edelleen velkaa 20 000 euroa.

Ura Basket neuvottelee tällä hetkellä parin sijoittajan kanssa, jotka voisivat tukea seuraa isommilla summilla.

– Selviää aika pian, jos nämä sijoittajat lähde mukaan. Jos he eivät lähde mukaan, kerätään rahat pienemmillä kokonaisuuksilla, Granström kertoo.

– Eihän se (70 000–100 000 euroa) kausikorttimyynnillä tai kannatusjäsenyyksien myymisellä tule. Kyllä tämä vaatii halukkailta rahoittajilta urheiluhenkeä ja koripallosydäntä, hän jatkaa.

Granströmin haastattelu luettavissa kokonaisuudessaan YLE:n sivuilla.

Lähde: YLE Urheilu


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.