Vilma Kesäsellä oli vaiherikas kausi, kun hän kautensa Espanjassa ja päätti sen Saksassa.

Kesänen aloitti kautensa Espanjan Liga Femenina 2:ssa Barakaldon joukkueessa. Barakaldo oli noussut ensimmäistä kertaa Espanjan kakkostasolle ja taisteli tiukasti sarjapaikastaan. Alkuvuodesta Kesänen sai kuitenkin mahdollisuuden siirtyä Saksan mahtiseura Wasserburgiin eikä jättänyt tilaisuutta käyttämättä.

– Kaikki alkoi Espanjassa ihan hyvin. Pelikaverit olivat tosi mukavia ja paikka oli kiva. Seura pelasi ensimmäistä kauttaan kakkossarjassa ja heillä oli vähän ongelmia eikä kaikki mennyt ihan sulavasti tai suunnitelmien mukaan. Sain sitten Saksasta tosi hyvän tarjouksen ja vaikka aika siellä oli lyhyt, niin se oli tosi loistavaa aikaa. Harmi, että kausi loppui, sillä tuntui että olimme vasta pääsemässä lentoon ja olisimme voineet vielä saavuttaa paljon, Kesänen kertaa tapahtumarikasta kauttaan.

Barakaldo lähti kauteen sarjapaikan pitäminen tavoitteena ja se oli hyvässä aikataulussa ennen kuin sarja suljettiin. Kesäsen kanssa Barakaldo nappasi neljä voittoa ja oli alemmassa kastissa, muttei kuitenkaan putoamisuhassa. Kesäsen mielestä edellytyksiä olisi ollut kuitenkin enempäänkin.

– Meillä oli pelaajia jotka ovat pelanneet Espanjan ykköstasolla, mutta pelasimme joukkueena huonosti. Tuloksellisesti emme pelanneet niin hyvin kuin mitä joukkueemme oli paperilla.

Helmikuun alussa Kesänen otti uralleen uuden suunnan, kun siirtyi Saksaan. Kesänen ei ollut aiemmin urallaan pelannut Saksassa, mutta sarja oli muuten tuttu.

– Minulla on ollut aiemmin sopimustarjouksia Saksasta, joten tiesin pystyväni pelaamaan siellä. Sieltä tuli hienoja kokemuksia ja olen tyytyväinen, että he todella halusivat minut sinne ja että lähdin.

Wasserburg on dominoinut Saksan Bundesliigaa tällä vuosituhannella voittaen yhteensä peräti 11 mestaruutta. Menestys näkyi kaikessa joukkueen tekemisessä.

– Organisaation puolesta se oli paljon ammattimaisempi kuin Barakaldo. Wasserburgilla on pitkä ja menestyksekäs historia. Siellä oli todella hyvä ympäristö olla. Täytyy antaa myös hatunnosto valmentaja Sidney Parsonsille, ja oli mielettömän hienoa harjoitella hänen kanssaan joka päivä. Hän on kovan luokan ammattilainen, Kesänen kiittelee.

Kesänen ehti pelata Saksassa vain reilun kuukauden ennen kuin sarja päätettiin. Vaikka ennusmerkit olivat ilmassa, tuli ilmoitus Kesäsen mukaan yllätyksenä.

– Meillä oli hyvät aamutreenit ja kaikki olivat valmistautuneet pelaamaan viikonloppuna. Vähän sen jälkeen kuulimme seurajohdolta, että kaikki harjoitustoiminta on peruttu ja liitto pitää illalla kokouksen. Sen jälkeen ilmoitettiinkin jo, että kausi oli nyt tässä ja sopimukset sekä palkanmaksu päättyivät siihen. Seuraavaksi alettiinkin pakata ja matkustamaan kohti kotimaita. Seura hoiti kaiken todella hyvin ja ammattimaisesti eikä se ollut tietenkään heidän vikansa.

Kauden päätyttyä Kesänen siirtää ajatukset hiukan pois koripallosta

– Tarjouksia ensi kaudesta on jo tullut, mutta vähään aikaan ei nyt tule mietittyä korista ja yritetään vain pysyä terveenä. Kesällä sitten pelataan taas 3×3, jos se saadaan pystyyn. Toivottavasti päästäisiin hiljalleen normaaliin elämänrytmiin, toteaa Kesänen.

Vilma Kesäsen tilastot Liga Femenina 2:ssa
Vilma Kesäsen tilastot Bundesliigassa