Kesken jääneellä 2019-20-seurajoukkuekaudella Korisliigan Salon Vilpasta valmentanut Ville Tuominen, 38, siirtyy Ruotsin Damliganin nousijajoukkue Helsingborgin peräsimeen kaudeksi 2020-21. ToPon kasvatteihin lukeutuva Tuominen on Suomen lisäksi valmentanut aiemmin Tanskassa sekä Bakken Bearsia että paikallista naisten maajoukkuetta.

Tuominen oli asettumassa Helsingborgiin vaimoineen jo vuosi sitten, kunnes soitto Salosta toi valmentajan vielä yhdeksi ”ylimääräiseksi” vuodeksi Korisliigan kärkijoukkueisiin lukeutuvan Vilppaan päävalmentajaksi.

Seurajoukkuekauden 2019-20 keskeytymisen jälkeen Tuominen pakkasi laukkunsa ja suuntasi Skåneen.

– Vaikka ehdin vuoden päivät asua määräaikaisesti Salossa, meillä oli vaimon kanssa asunto Helsingborgissa valmiina ja olen jo ehtinyt tutustua paikallisiin ja pitää heihin yhteyttä. Helsingborgin naisten joukkue nousi divarikauden päätteeksi pääsarjaan ja kun he kysyivät, olisinko kiinnostunut valmentamisesta, ajattelin että olisi kiva lähteä tällaisen uuden haasteen pariin, Tuominen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Helsingborg on perinteinen uusi nousijajoukkue nuorine, paikallisista junioreista koostuvine pelaajarunkoineen. Tuominen näkeekin ensisijaisena tehtävänään tulevalla kaudella vahvistaa organisaatiota.

– Tavoitteet ovat pysyä sarjassa ja kehittää pelaajia. Pääsen aloittamaan myös paikallisen urheilulukion koripallovalmentajana, joka auttaa yhdistämään lukion ja edustusjoukkueen toimintaa. Jollain aikataululla tavoite on saada varmasti myös erillinen kehitysjoukkue divariin.

Valmentajauransa syksyllä 2010 divarijoukkue TomPossa aloittanut Tuominen on aiemmin luotsannut pääosin miesten pääsarjajoukkueita: BC Nokiaa, Tampereen Pyrintöä, Tansakn mestaruuden voittanutta Bakken Bearsia, BC Nokiaa sekä Salon Vilpasta, lukuun ottamatta vuoden 2016 pestiä Tanskan naisten maajoukkueen peräsimessä.

– Naiskoris on mulle verrattain uusi juttu ja suhtaudun haasteeseen positiivisin mielin. Seura on ilmoittanut tahtovansa minut valmentajantyön lisäksi kehittämään organisaatiota, joten ihan uudesta kokemuksesta tässä puhutaan. Iloisin mielin eteenpäin, Tuominen päättää lausuntonsa.

Pelaajaurallaan Tuominen edusti Korisliigassa Team Componentaa, ToPoa ja BC Nokiaa. Keväällä 2002 Tuominen palkittiin miesten divarin vuoden pelaajana. Miesten maajoukkue-edustuksia Tuomisella on kolme ottelua.