Susijengin ennätysmiehen komea ura jatkuu

Helsinki Seagulls ja joukkueen kapteeni Tuukka Kotti ovat solmineet vuoden mittaisen jatkosopimuksen Korisliiga-kaudelle 2020-2021. 39-vuotias sentteri on toiminut joukkueen kulmakivenä jo kaudesta 2017-2018 asti.

Yli 400 Korisliiga-ottelua urallaan pelannut Kotti on jo vuosien ajan kuulunut myös Suomen koripallomaajoukkueen vakiokasvoihin. Maaotteluita on kerääntynyt komeat 225.

Kotimaisen Korisliigan lisäksi Kotti on pelannut myös Yhdysvaltojen NCAA-yliopistosarjassa, sekä Euroopan kentillä Saksassa, Ranskassa ja Italiassa.

– Kaiken tämän epävarmuuden keskellä olen kyllä todella kiitollinen, että saan jatkaa uraani Seagullsissa. On ollut upeaa olla osa tämän seuran nopeasti kehittyvää tarinaa jo kolme vuotta ja innolla odotan, että päästään jatkamaan siitä mihin jäätiin kun kausi keskeytyi, Kotti toteaa Seagullsin kotisivuilla.

Töölön kotiyleisön ehdottomiin suosikkeihin kuuluvan 205-senttisen FoKoPo-kasvatin ansioluettelo on komeaa luettavaa: Korisliigan vuoden tulokas (1998) ja nelinkertainen vuoden puolustuspelaaja (2013, 2015, 2017 ja 2018). Parhaan pelaajan palkinnon hän on voittanut kahdesti kausilla 2009-2010 ja 2017-2018.

Joukkueen päävalmentaja Jussi Laakso on tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen.

– Hienoa, että Tuukka päätti tehdä jatkosopimuksen meidän kanssamme. Hänellä on edelleen merkittävä vaikutus koko joukkueen menestykseen. Kokemus ja johtajuus huokuu hänestä, joten sen saaminen joukkueemme käyttöön on todella tärkeää. Yhteistyö päättyneellä kaudella oli erittäin antoisaa, joten odotan innolla tulevaa. Täytyy myös antaa isot kiitokset, Tuukan lisäksi, toimiston väelle ja omistajille venymisestä näinä erikoisina aikoina, että saatiin aloittaa sopimusten tekeminen kapteenistamme.

Syntyneen sopimuksen myötä joukkueen kokoonpano on tällä hetkellä seuraava: Timo Heinonen, Shawn Huff, Tuukka Kotti, Sami Tahvanainen, Erik Waxlax ja Ricky Waxlax.

Lähde: Seagullsin kotisivut