Naisten Korisliiga läpimurtopelaaja hamuaa Euroopan kentille – ”Olisi siistiä päästä pelaamaan ulkomailla”

Alexandra Ailukselle kulunut kausi oli läpimurtokausi Naisten Korisliigassa. Pelaajan tavoitteena on jatkaa kehittymistä ja ponnistaa tulevaisuudessa Euroopan kentille.

Ailus pelasi päättyneellä kaudella toisen kautensa Naisten Korisliigassa Tapiolan Hongan paidassa. Joukkue päätti kautensa neljännellä sijalla ja kaudesta jäi positiivinen fiilis.

– Joukkueen kaudesta jäi todella hyvä fiilis. Keskityttiin ja uskottiin koko ajan omaan tekemiseen ja se tuotti myös tulosta. Joukkue kasvoi älyttömän hyvin kauden aikana yhteen, mikä oli upeaa huomata. Siistiä olisi ollut nähdä, mihin se olisi loppuen lopuksi johtanut, Ailus sanoo Koripalloliiton sivuilla.

18-vuotias espoolaislupaus otti myös henkilökohtaisella tasoja isoja kehitysaskeleita. Pelaajan vastuu kasvoi debyyttikauteen verrattuna noin kymmenellä minuutilla ottelua kohden. Tämän myötä myös tilastokeskiarvot paranivat. Ailus tilastoi 24 ottelussa keskimäärin 10,5 pistettä, 2,8 syöttöä ja 2,6 levypalloa ottelua kohden. Lisäksi pelejä kertyi myös ykkösdivisioonan puolella, jossa tilastot olivat vielä paremmat.

– Omasta kaudesta jäi positiiviset fiilikset. Kausi oli erilainen verrattuna aiempiin ja paljon uutta tuli opittua ja koettua. Oman roolin omaksuminen joukkueessa onnistui ja oli koko ajan rennompi fiilis pelata. Se näkyi myös kentällä, Ailus kertaa.

Tapiolan Hongassa pelaajien roolitus ja odotukset olivat kauden aikana koko ajan selkeät. Se näkyi joukkueen pelaamisessa sekä pelaajien kehityksessä.

– Uskon, että kehitykseen pelaajana vaikutti se, että tiesi koko ajan mitä valmentaja itseltä odottaa ja oma rooli joukkueessa oli selkeä. Näin pystyin hyvin keskittymään treenaamiseen sekä pelaamiseen. Se vaikutti varmasti kehittymiseen, Ailus pohtii.

Poikkeustilasta huolimatta harjoittelumäärät on pyritty pitämään samana ja valmistautuminen ensi kauteen on täydessä vauhdissa. Nuori pelaaja on kuitenkin joutunut ottamaan harjoittelusta enemmän vastuuta.

– Totta kai lajiharjoittelu on laskenut jonkin verran, kun joukkueen kanssa tehtyjä lajiharjoituksia ei ole lainkaan. Samalla muunlainen harjoittelu ja urheilu on kuitenkin lisääntynyt. Treeniohjelmat tulevat viikoittain ja harjoittelu tapahtuu henkilökohtaisella tasolla. On pitänyt tehdä paljon lajia tukevia monipuolisia harjoituksia. Toivottavasti itse joukkueharjoitusten pariin pääsisi kuitenkin mahdollisimman pian, Ailus sanoo.

Ailuksen tavoitteet seuraavaa kautta varten ovat selkeät. Tavoitteena on jatkaa kehittymistä pelaajana ja saada peliin uusia elementtejä.

Ensi kaudella olisi tarkoitus jatkaa kehittymistä ja löytää uusia juttuja omaan pelaamiseen. Tulevaisuudessa olisi siistiä päästä pelaamaan myös ulkomailla, Ailus päättää.

Lähde: Koripalloliiton kotisivut


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.