Pyrinnön uusi päävalmentaja on julkistettu – seuraikonit mukaan valmennusryhmään

Tampereen Pyrinnön Korisliigajoukkue on tehnyt sopimuksen kasvattajaseuraansa palaavan Miikka Sopasen kanssa. Sopimus kattaa kauden 2020-2021. Sopanen on aiemmin valmentanut miesten sarjoissa Tampereella silloista Pyrbasketia Korisliigassa kaudella 2002-2003, sekä kaudella 2014-2015 miesten divisioonajoukkuetta.

Pyrintö lähtee tulevaan kauteen uudistuneella valmentajakokoonpanolla. Päävalmentaja Sopasen tiimi koostuu pelaajina kaiken kokeneista seuraikoneista Damon Williamsista ja Antti Nikkilästä sekä fysiikkavalmennuksesta vastaavasta Jenni Puputista. Valmennusta täydennetään mahdollisesti vielä yhdellä valmentajalla.

Sopasen kanssa käytiin kevään mittaan neuvotteluja paluusta Pyrintöön. Mies on kokenut valmentaja niin miesten kuin naistenkin liigatasolta.  Kokemusta löytyy myös junioreiden ja naisten maajoukkuevalmennuksesta.

Viimeiset kaudet Sopanen on toiminut naisten Korisliigassa Hyvinkään Pontevan päävalmentajana. Ponteva juhli Sopasen johdolla Suomen mestaruutta keväällä 2017. Tätä ennen Sopanen luotsasi joukkueensa Suomen mestaruuteen kaudella 2009 – 2010, kun hän toimi Lappeenrannan Catzin päävalmentajana.

Pyrinnön lähestyessä Sopasta, ei seurakasvatin tarvinnut montaa kertaa asiaa pohtia.

– Upeaa tulla takaisin Pyrintöön, ja kivaa palata myös Korisliigaan. Hienoa päästä työskentelemään sekä uusien kasvojen että tuttujen naamojen kanssa, yhdessä, Sopanen kertoo Pyrinnön sivuilla.

Tulevalla kaudella miesten Korisliigajoukkue tekee vahvaa yhteistyötä seuran poikapuolen akatemiaohjelman kanssa. Seuran kehitysjoukkueet pelaavat miesten 1.divisioona A- ja B-sarjoissa.

– Halusimme valmentajan, joka on riittävän kokenut huipputasolle ja tuntee seuramme vahvuudet ja toimintatavat. Urheilussa on kyse suuresta tunteesta ja halusta heittäytyä. Uskon staffimme Miikan johdolla tuovan toimintaamme tuttua Pyrintöläistä tekemistä, kertoo urheilutoimenjohtaja Elisa Hakanen.

Sopanen on aiemmin Korisliigassa valmentanut tamperelaisten lisäksi valmentanut kotkalaista KTP:tä kaudella 2008 – 2009 ja forssalaista FoKoPoa kaudella 2014 – 2015. Miesten 1. divisioonassa Sopasen CV:stä löytyy Lapuan Korikobrat (2003 – 2005), sekä BC Jyväskylä (2005 – 2008). Kahden SM-kullan lisäksi Sopasen palkintokaapista löytyy kaksi SM-pronssia HyPo:n kanssa, sekä naisten Korisliigan vuoden valmentaja palkinnot vuosilta 2010 ja 2017.

Tällä hetkellä pelaajistosta Pyrinnöllä on sopimukset Justus ja Lassi Kilpisen kanssa.

Lähde: Pyrinnön kotisivut


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.