Shawn Hopkins, 24, on BC Nokian atleettinen laituri ja Korisliiga-kauden 2019/20 vuoden tulokas, jonka juuret ovat vahvasti Nokialla. Ei ole yllätys, että Hopkinsin uran merkittävimpiin valmentajiin kuuluvat nokialainen valmentajaikoni Kimmo Olli sekä kahteen otteeseen Nokialla vaikuttanut Ville Tuominen.

Kimmo Olli
Paljasjalkaisena nokialaisena Hopkinsin uran varrelle on mahtunut liuta nokialaisia koripallovaikuttajia, mutta Kimmo Olli nousee suurimmaksi yksittäistekijäksi. Olli valmensi Hopkinsia juuri niinä kriittisinä esiteinivuosina, jolloin siirryttiin minikoreista kohti isoja koreja.

– Sen muistan siitä, kun pistin ensimmäisen donkkini minikoreihin, niin Kimmo oli valmentajana, Hopkins nauraa Koripalloliiton tiedotteessa.

Valtakunnallisesti, ja erityisesti Pirkanmaalla, Olli on nokialaisen koripallon ilmentymä ja ei liene nokialaispelaajaa, jota Olli ei olisi jossain vaiheessa valmentanut.

– Kimmosta ensimmäisenä tulee mieleen persoona ja ystävyys. Kun muistelee junnuvuosia, niin hän oli helposti lähestyttävä ja hänelle oli helppo puhua. Joka kerta oli hyvä fiilis ja odotti oikein, että pääsee treeneihin ja näkemään Kimmoa. Eikä ne fiilikset ole minnekään muuttuneet vuosien varrella. Edelleen häneltä saa hyviä juttuja ja oppeja, Hopkins aloittaa.

– Koripallon puolella hän aina haastoi ja antoi erilaisia tavoitteita. Ei mitään isoja haasteita, vaan ihan pieniä. Vaikka jos heitit yhdeksän koria putkeen, niin heitäpä yksitoista. Ne oli sellaisia hyväntuulisia haasteita. Kimmo antoi mahdollisuuden tehdä virheitä ja oppia niistä.

Ville Tuominen
Ensimmäisenä A-poikavuotenaan Hopkins sai mahdollisuuden pelata kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa ykkösdivaria. Tuolloin Näätiä valmensi Ville Tuominen, jonka alaisuudessa Hopkinsille kertyi runsaat minuutit, vaikkei hän ollut edes vielä täysi-ikäinen.

– Ville otti minut siipiensä alle ja se oli iso vuosi omalle koripallouralle, koska en aikaisemmin tajunnut, että voisin pelata miesten kanssa, Hopkins aloittaa.

– Ville on täydellisyydenhakuinen ihminen, mutta hän antoi avokätisesti nuorelle ruipelolle mahdollisuuden pelata isojen jätkien seassa, isot minuutit ja virheiden lävitse. Luotin aina hänen konseptiinsa tehdä duunia ja luotin hänen sanaansa.

– Itselle oli tosi iso siunaus, että Ville tuli työntämään mua eteenpäin ja antamaan sen ajatusmallin, ettei ikinä ole valmis. Hän pisti eteen myös isoja haasteita treeneissä. Kun pelasi jenkkejä vastaan, niin joskus tuli turpiin. Hän pisti joka kerta uudestaan siihen tilanteeseen, että tuli turpiin.

– Se on jäänyt mieleen kuinka paljon hän välitti. Kun astuttiin ulos työkuvioista ja juteltiin ihan ihmisinä, niin ne opit elämästä on kantanut näille ikävuosille saakka. Vieläkin ollaan yhteydessä, ei välttämättä viikko- tai kuukausitasolla, mutta olemme.