Kaksi edelliskautta Korisliigassa pelannut Kaarinan Ura Basket on rämpinyt pahoissa talousvaikeuksissa, mutta nyt joukkueen tilanne näyttää valoisammalta, kun seuralle on löytynyt uusi omistaja. 23-vuotias luxemburgilainen kiinteistösijoittaja Pierre Ernst on kasvattanut omistusosuuttaan seurassa ja saattaa ottaa jatkossa myös osake-enemmistön haltuunsa.

Turun Sanomien mukaan Ura Basketin taustayhtiö VS Basket Oy:llä on maksamattomia veroja 26 000 euroa eivätkä kaikki pelaajat ole vielä saaneet koko palkkaansa. Ernst omisti VS Basket Oy:stä viime vuodesta lähtien viisi prosenttia, mutta nyt hän on napannut itselleen 46 prosentin osuuden. Tulevaisuudessa omistusosuus saattaa vielä kasvaa 51 prosenttiin.

Ura Basketin edustusjoukkueen puheenjohtaja Mikko Granström myönsi Turun Sanomissa, että joukkueen taival Korisliigassa olisi loppunut ilman Ernstin lisäpanostusta.

– Jollemme olisi hankkineet lisärahoitusta, niin meidän ei olisi mahdollista jatkaa Korisliigassa.

Ernstin perheellä on Granströmin mukaan miljardiomaisuus ja he ovat isoja tekijöitä kiinteistöalalla. Rahoituksen varmistuttua tulevaisuuden tavoitteet ovat korkealla.

– Hänellä on toivetila, että jonkun vuoden päästä pelattaisiin europelejä, Granström valottaa.

Ura Basket ry hallinnoi kuitenkin jatkossakin seuran liigalisenssiä.