Yhdelle NBA-pelaajalle lyhennetty runkosarja tiesi kunnon palkkapäivää – tilille napsahtaa 95 miljoonaa dollaria

© Kuva: Getty Images

Philadelphia 76ersin Joel Embiidiä tuskin haittaa runkosarjan päättyminen aikaisin, sillä se tietää sentterille muhkeaa tilipäivää.

Embiid teki vuonna 2017 Philadelphian kanssa viiden vuoden ja yhteensä 148 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen. Sopimuksessa oli kuitenkin pykälä, että Embiidin pitää pelata kahden ensimmäisen sopimusvuoden aikana tietty määrä minuutteja, jotta viimeiset kolme sopimusvuotta astuvat automaattisesti voimaan.

Syy 76ersin haluamaan pykälään oli selvä, sillä Embiid on kärsinyt uransa aikana lukuisista loukkaantumisista. Hän missasi kokonaan ensimmäiset 2,5 vuotta eri vaivojen takia. Jotta Embiidin sopimuksen kolme viimeistä vuotta astuisivat automaattisesti voimaan, piti hänen pelata tällä kaudella vähintään 1650 minuuttia. Mutta koska runkosarja keskeytyi, piti hänen pelata vähintään 1329 minuuttia. Mikäli raja ei olisi ylittynyt, olisi 76ers voinut päästä ulos pitkästä sopimuksesta. Embiid urakoi kentällä tällä kaudella keskimäärin 30,2 minuuttia ottelua kohden, ja jos hän olisi jatkanut samalla vastuulla myös loppukauden peleissä, olisi alkuperäinen raja rikkoutunut joka tapauksessa.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.