Salon Vilppaan kasvatti ja kahdet EM-kisat Susijengissä pelannut Roope Ahonen, 30, aloittaa syksyllä jo neljännen kautensa Espanjan kakkosliigassa (LEB Oro). Ahonen palaa kesken jääneen 2019-20-seurajoukkuekauden jälkeen Breoganiin, jonka kanssa hän on solminut 1+1-vuotisen sopimuksen, jonka jatko-optio astuu voimaan mahdollisen sarjanousun jälkeen.

Ahonen ja Breogan lähtivät 2019–20-seurajoukkuekauteen nousutavoite silmissään. Ahosen kausi päättyi kuitenkin ennenaikaisesti alaraajavammaan tammikuun lopussa, jonka jälkeen kausi ehti vanheta kaksi kuukautta ennen keskeytymistään koronaviruspandemian vuoksi.

Tulevaan kauteen Breogan on lähdössä revanssimielessä. Joukkue on ollut kesän aikana aktiivinen pelaajamarkkinoilla ja hankkinut tukun kovan tason pelimiehiä, kuten nigeriläissentteri Seydou Aboubacarin, espanjalaisen laituriveteraani Ivan Cruzin, Tanskan maajoukkueen syömähampaan Kevin Larsenin sekä päättyneellä kaudella kovaa jälkeä tehneen brittitakamies Mo Soluaden.

Samaan konseptiin kuuluu pelinrakentajana kunnostautuneen Ahosen kanssa solmittu jatkosopimus.

– Joukkueen rakentamisen perusteella voin sanoa, että mitään muuta tavoitetta ei ole kuin nousu. Todella hyviä joukkueita on paljon ja kilpailu kova, mutta meillä ei ole mitään syytä lähteä pakittelemaan. Tärkeintä on hitsata jengi yhteen ja saada hyvä alku kaudelle, koska hyvät joukkueet alkavat erottua omana joukkonaan jo syksyllä, Ahonen pohtii tulevaa kautta Koripalloliiton tiedotteessa.

Alkava kausi on Ahoselle jo neljäs Espanjassa. Ahonen on kuulunut kolmen Espanjan kautensa aikana LEB Oro -liigan parhaisiin takamiehiin kärkipään joukkueissa. Kesäkuussa 30 vuotta täyttänyt veteraanitakamies kertoo viihtyvänsä Espanjassa erinomaisesti ja ottaneensa itselleen henkilökohtaisen haasteen kärkijoukkueen johdattamisesta sarjanousuun avainpelaajan asemassa.

– Nousu ACB:hen olisi minulle tosi iso juttu, etenkin tammikuisen loukkaantumisen jälkeen se olisi kruunu kaikelle tälle työlle. Mestaruuden voittaminen LEB Orossa antaisi tilaisuuden mitata omaa tasoa maanosan parhaassa koripallosarjassa, Ahonen miettii.

– Espanja on tuntunut jo vuosien ajan omalta paikalta. Puolison kanssa ollaan nautittu niin maasta kuin sen koripallosta ja kulttuuristakin.