Vilpas hankki kovan tulevaisuuden lupauksen – ”Potentiaalinen nuori pelaaja”

© Kuva: fiba.com

Korisliigan Salon Vilpas on solminut vielä yhden kotimaisen pelaajasopimuksen tulevalle kaudelle, kun 18-vuotias tulevaisuuden lupaus Perttu Blomgren liittyy Sami Toiviaisen ryhmään kaksivuotisella sopimuksella.

193-senttinen Blomgren on Lapuan Kobrien kasvatti ja hän liittyi Korisliigan kobraryhmään ensimmäisen kerran jo 15-vuotiaana. Taitava takamies ehti edustaa kasvattajaseuraansa kolmella liigakaudella ennen siirtymistään Helsinkiin ja Mäkelänrinteen urheilulukioon. Kaksi viimeistä kautta Blomgren pelasi I divisioona A:ssa HBA-Märskyn paidassa ja koronaviruksen katkaisseella kaudella Blomgren tilastoi lukemat 8.2 pistettä, 4.5 levypalloa ja 2.4 syöttöä peliä kohden.

– Märskyssä olen saanut yhdistettyä koulun ja urheilun aika hyvin yhteen. Treenit poikkeavat aika paljon Korisliigasta, kun ei tarvitse keskittyä niin paljon vastustajan taktiikoihin ja saa enemmän henkilökohtaista harjoitusta, totesi Blomgren ajastaan Mäkelänrinteellä Vilppaan tiedotteessa.

Juniorisarjoista ulos kasvanut Blomgren on kolunnut vuosien varrella useita ikäluokkansa maajoukkueita, joissa maaotteluja on kertynyt 47. Viime vuonna U18 Tallinnan Baltic Sea Cupissa Blomgren valittiin turnauksen MVP:ksi ja hän on päässyt myös arvostettuun Jordan Brand Classic -leiritykseen, johon valitaan 40 Euroopan huippulupausta.

– Hienoa saada uusi potentiaalinen nuori pelaaja Vilppaan kokoonpanoon ja vielä kahden vuoden sopimuksella. Tunnen Pertun jo Lapuan ajoilta, kun hän nuorena poikana murtautui Kobrien joukkueeseen. Uskon Pertun saavan hienoa lisäoppia joukkueemme kokeneemmalta kaartilta ja mahdollisuuden kasvaa junioripelaajasta oikeasti aikuispelaajaksi kehittävässä ja vaativassa ympäristössä, kommentoi päävalmentaja Sami Toiviainen.

Vilppaan ulkomaalaispelaajista LaDarien Griffin ja Myles Stephens saapuivat maahan ilman vaikeuksia tiistaiyöllä ja liittyvät yhteisharjoituksiin kahden viikon karanteenin jälkeen. Jeremiah Wood saapuu Saloon ensi viikolla ja Jahaad Proctor sitten viimeisenä. Ensimmäisen kerran koko joukkue esiintyy Salohallissa järjestettävässä Hanhivaara-turnauksessa lokakuun 2.-3. päivä.

Vilppaan kokoonpano lokakuussa starttaavaan Korisliigaan: Myles Stephens, Jahaad Proctor, Mikko Koivisto, Taneli Lindström, Juho Nenonen, Perttu Blomgren, Teemu Rannikko (C), LaDarien Griffin, Aatu Kivimäki, Tuukka Juntunen, Elias Eerikinharju, Leevi-Matias Taimela, Riku Laine, Jeremiah Wood ja Saiquan Jamison (PeU-Basket).

Lähde: Vilppaan tiedote


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.