Suomalaispelaajien joukkue eteni Mestarien liigan lopputurnaukseen – ”Kaunista se ei ollut”

© Kuva: fiba.com

Keväältä kesken jääneet Mestarien liigan neljännesvälierät saatiin päätökseen keskiviikkona ja Sasu Salinin Teneriffa eteni hienosti kauden huipentavaan Final Eight –lopputurnaukseen voittamalla belgialaisen Oostenden.

Molemmat joukkueet olivat keväällä voittaneet yhden osaottelu ja kolmas sekä samalla ratkaiseva peli pelattiin keskiviikkona Teneriffan kotikentällä. Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Teneriffa sai flow’n päälle kolmannella neljänneksellä ja karkasi vierailtaan lopulta 62-54 (30-30)-voittoon. Salin keräsi 29,5 minuutissa kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa ja riiston. Emir Sulejmanovic kasasi kaksi pistettä ja kaksi levypalloa.

– Kaunista se ei ollut, mutta voitto kuin voitto. Saavutimme tavoitteemme eli paikan Final Eight -turnaukseen. Toivottavasti pelit paranevat sinne siihen mennessä ja hoidamme pytyn kotiin, Salin mietti Koripalloliiton tiedotteen mukaan.

Mestarien liigan Final Eight -lopputurnaus pelataan Ateenassa 30.9.-4.10. Teneriffa kohtaa puolivälierässä Zaragozan. Joukkueet saavat toisistaan jo hieman esimakua tulevana viikonloppuna, kun ne kohtaavat Espanjan liigan avauskierroksella sunnuntaina.
Ottelutilastot

Ranskassa kauden alla pelattava ProB:n Leaders Cup pyörähti käyntiin ja Henri Kantosen Aix-Maurienne kaatoi kotonaan Antibesin 72-70 (41-34). Kantonen sai ottelussa mukavasti vastuuta pelaten 25 minuuttia ja hän saalisti kolme pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön.

ProB:n Leaders Cupissa joukkueet on jaettu kuuteen kolmen joukkueen lohkoon ja joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti. Jokaisen lohkon voittaja sekä kaksi parasta lohkokakkosta etenee puolivälieriin.
Ottelutilastot

Lähde: Koripalloliiton tiedote


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.