Kolmanteen Korisliiga-kauteensa valmistautuva kaarinalainen Ura Basket ilmoitti maanantaina saaneensa riveihinsä korkean tason Susijengi-osaamista, kun viimeiset viisi kautta Euroopan kenttiä kolunnut seuran oma kasvatti Matti Nuutinen, 200 cm ja 30 vuotta, liittyy joukkueeseen. Lisäksi Ura Basket vahvistuu amerikkalaisella Emmitt Holtilla.

Susijengiä vuoden 2014 MM-kisoissa sekä vuosien 2015 ja 2017 EM-kisoissa edustanut ja viimeiset viisi kautta Eurooppaa (Kreikka, Ranska, Romania, Espanja) kiertänyt Nuutinen vetää nyt syntyneen sopimuksen myötä kasvattajaseuransa edustusjoukkueen peliasun ylle ensimmäistä kertaa urallaan. Tuore sopimus pitää Nuutisen Kaarinassa aina kevääseen 2023 asti.

– Otan innoissani vastaan tämän haasteen. Paluu kotiseuraan ja tuttuun yhteisöön tuntuu tosi hyvältä. Pitkän sopimuskauteni ja kokemukseni kautta haluan olla kokonaisvaltaisesti kehittämässä edustusjoukkueemme toimintakulttuuria, Nuutinen kommentoi Ura Basketin tiedotteessa.

– Joukkueemme on tosi nuori, mutta uskon, että meillä on jo tulevalla kaudella mahdollisuus yllättää moni vastustaja.

– Olemme todella innoissamme, että saimme Ura Basketin oman kasvatin ja maajoukkuemiehen sekä liigamestarin vahvistamaan joukkuetta ja seuraa. Huomioiden Matti Nuutisen vakuuttava kokemus kansainvälisillä kentillä on tämä todella merkittävä sopimus niin Uralle kuin Korisliigalle. Seura on Matille hyvin rakas, ja on hienoa nähdä, mihin suuntaan hän haluaa ohjata yhteistä laivaamme, kiittelee Ura Basketin päävalmentaja Damion Dantzler.

Nuutisen lisäksi Ura Basket ilmoitti maanantain lehdistötilaisuudessaan kiinnittäneensä neljännen amerikkalaispelaajan alkavalle kaudella. Tuore vahvistus kaarinalaisjoukkueen riveissä on keväällä Providencen yliopistosta valmistunut 201-senttinen ja 24-vuotias laituri Emmitt Holt, joka urakoi seniorikautensa keskiarvoiksi 4,8 pistettä ja 3,7 levypalloa ottelua kohden. Parhaalla yliopistokaudellaan 2016-17 Holt takoi Providencelle 12,5 pistettä ja 5,4 levypalloa per ottelu.

Nuutisen ja Holtin lisäksi Ura Basketia edustavat kaudella 2020–21 Joona Airenne, KeVaughn Allen, Kevin Bracy-Davis, Edvard Gullichsen, Lauri Hänninen, Ville Hänninen, Trey Niemi, Teemu Sulonen, Joona Tuomala sekä Javan White. Joukkuetta valmentaa Damion Dantzler.