Kaarinalainen Ura Basket lähtee ponnistamaan uuteen kauteen paluumuuttaja Matti Nuutisen johdolla. Susijengissäkin lukuisat kerrat yleisöjä hurmannut laitahyökkääjä aloitti koripallopolkunsa samassa joukkueessa juonioriaikoina, ja nyt ikää on ehtinyt kertyä jo 30 vuotta.

– On tämä aika harvinainen tilaisuus palata takaisin juurilleen sen jälkeen, kun on hakenut ensin Suomen ulkopuolelta vähän kokemusta, Nuutinen toteaa Koripalloliiton kotisivuilla.

Nuutinen ei ole Uran paidassa aiemmin pelannut ammattilaisena, sillä joukkue on noussut Korisliigaan vasta kauan sen jälkeen, kun pelaaja siirtyi urallaan eteenpäin. Hänen viimeisimmät osoitteensa ovat olleet Espanjassa, Romaniassa, Ranskassa ja Kreikassa. Korisliigaa hän ei ole päässyt kokeilemaan sitten vuoden 2015.

– On mielenkiintoista nähdä, mihin suuntaan liiga on kehittynyt sen jälkeen, kun lähdin Loimaan Bisonsista ulkomaille. Mutta eiköhän se oman joukkueen pelityyli taas nopeasti löydy.

Uran profiili Korisliigassa ei ole vielä kovin vakiintunut. Joukkue nousi sarjaan vasta 2018, ja viime kauden keskeytyessä se jäi sarjataulukossa sijalle kymmenen. Nuutinen on arvokas hankinta joukkueelle, joka yrittää vakiinnuttaa paikkaansa pääsarjatasolla. Uran kokoonpano on hyvin nuori, joten maajoukkueessa ja ulkomailla pitkän kokemuksen kerännyt keulahahmo tuo kentälle johtajuutta ja tasapainoa.

– Täällä on ihmisillä kova into sekä kehittyä itse että kehittää tätä toimintaa, joten odotan todella positiivisin mielin kauden tuloksia. Toivottavasti olemme ensi kaudella vähän parempia kuin edellisellä, niin siitä on sitten taas hyvä jatkaa kehitystä.

Nuorista kollegoistaan Nuutinen nostaa esille heti muutaman nimen, joita yleisön kannattaa alkavalla kaudella seurata erityisen tarkasti. Näihin kuuluvat jo viime kaudella Uran riveissä nähdyt takamiehet Ville Hänninen ja Trey Niemi, joista jälkimmäinen valittiin vuoden tulokkaaksi keväällä 2019.

– He ottavat varmasti uusia kehitysaskeleita. Odotan heiltä paljon tällä kaudella, nyt kun ovat taas vuoden kokeneempia, Nuutinen sanoo.

Lisäksi uutena kelkkaan hyppääjänä Nuutinen ottaa esille Nokialta Kaarinaan saapuneen Teemu Sulosen.

– Sulonen on taitava heittäjä, joka ymmärtää lajia todella hyvin.

Ura lähtee nyt etsimään uutta menestystä uudistuneella ilmeellä tutun päävalmentajan Damion Dantzlerin johdolla. Pelikirjan toimivuus testataan vasta tosipaikan tullen, kun ulkomaalaisvahvistuksetkin ovat päässeet asettumaan kunnolla joukkueeseen. Nuutinen uskoo, että palat kyllä loksahtavat paikoilleen, kunhan pelit alkavat.

– Vielä on turhan aikaista lähteä sanomaan, puuttuuko kokoonpanosta jotain tai onko homma tasapainossa. Yhteinen sivu varmasti löytyy, ja pääsemme rakentamisessa eteenpäin.